Στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), στην οποία μετέχουν μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών, ελληνικής ωστόσο καταγωγής, τοποθετήθηκε με την ιδιότητα της Β’ Αντιπροέδρου της Επιτροπής, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι βουλευτές και γερουσιαστές, μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή των Ελλήνων και εύχομαι καλή επιτυχία στις από κοινού εργασίες μας.

Όλοι και όλες εμείς, τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αναπόσπαστο τμήμα της μητροπολιτικής σας πατρίδας, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε την αμέριστη βοήθειά σας, σε μια σειρά θεμάτων, όπως:

· Η δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, το οποίο στη σημερινή του μορφή, αυτήν της διχοτόμησης της Μεγαλονήσου και της παρουσίας στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής από την πλευρά της Τουρκίας, μετρά από προχθές το Σάββατο, μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, 50 χρόνια. Χρειαζόμαστε την αμέριστη συνδρομή της Πα.Δ.Ε.Ε. σε κάθε επίπεδο και σε κάθε κοινοβούλιο που τα μέλη της δραστηριοποιούνται, αφού σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να κάνουμε αποδεκτή την υποτιθέμενη ‘’λύση’’ που προτείνει η Τουρκία, για οριστική διχοτόμηση της Κύπρου σε δύο κράτη.Αντιθέτως, προκρίνουμε τη δίκαιη και βιώσιμη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας και τα υφιστάμενα ψηφίσματα του ΟΗΕ, όπως και την βοήθειά σας για την περαιτέρω ενεργοποίηση της Ε.Ε. στην ίδια κατεύθυνση.

· Χρειαζόμαστε επιπλέον την αμέριστη συνδρομή της Πα.Δ.Ε.Ε. σε κάθε επίπεδο και σε κάθε κοινοβούλιο που τα μέλη της δραστηριοποιούνται, για την ανάδειξη της τουρκικής επιθετικότητας που πηγάζει από έναν αστήρικτο μεγαλοϊδεατισμό και χρησιμοποιεί ως εργαλείο έναν εξίσου αστήρικτο αναθεωρητισμό των υπαρχόντων Διεθνών Συνθηκών, με αποτέλεσμα να καθίσταται κύριους παράγοντας αστάθειας στο Αιγαίο, αλλά και ευρύτερα στην νοτιανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Και εδώ η κινητοποίηση των ελληνικής καταγωγής βουλευτών, γερουσιαστών και αντιπροσώπων μπορεί να αποβεί αποφασιστικής σημασίας, αφού μπορεί να βγάλει από τον ‘’λήθαργο’’ ή την ‘’παθητική ουδετεροφιλία’’ τη διεθνή κοινότητα και ιδιαιτέρως τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, ευαισθητοποιώντας τους για τις επικίνδυνες αυτές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας, που από ένα και μόνο λάθος μπορεί να κλιμακωθούν, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την ειρήνη στην περιοχή.

· Χρειαζόμαστε τη συνδρομή σας, προκειμένου να μεταφερθεί η δυσαρέσκειά μας, για το γεγονός ότι σύμμαχοί μας -Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέλη του ΝΑΤΟ ή μόνο μέλη του ΝΑΤΟ- εξακολουθούν να προμηθεύουν τον τουρκικό επεκτατισμό και αναθεωρητισμό με τα εργαλεία, με τα οποία συνεχίζει τις προκλητικές του ενέργειες .

Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε επιγραμματικά και σε άλλα πεδία, όπου είναι απαραίτητη η βοήθεια του δικτύου αντιπροσώπων ελληνικής καταγωγής:

-όπως η μετατροπή κομβικών χριστιανικών μνημείων-ψηφίδων του παγκόσμιου πολιτισμού σε τζαμιά και τεμένη στην Τουρκία και αλλού,

-η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων,

-η υποστήριξη της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία,

-η προώθηση της ελληνικής γλώσσας και τέλος

-η επιστροφή των εμβληματικών Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας δε, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά: «Εσείς είσαστε, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι στα νομοθετικά σώματα των χωρών σας, ο ‘’μακρύς βραχίονας’’ της Ελλάδας στα κέντρα λήψης αποφάσεων της υφηλίου. Ένας ‘’βραχίονας’’ που μπορεί να ‘’μοχλεύσει’’ αποφασιστικά τις όποιες εξελίξεις, αναβαθμίζοντας αποφασιστικά τη θέση και το κύρος της χώρας μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω