Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουν καθημερινά οι πολίτες καθώς για ακόμη μία φορά πραγματοποιήθηκε απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματα τους.

Χθες Κυριακή, όπως καταγγέλθηκε στο σταθμό μας, πραγματοποιήθηκαν απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης σε πάρα πολλά ηλικιωμένα άτομα στην Καλλιθέα Ελασσόνας οι οποίες όμως ευτυχώς δεν τελεσφόρησαν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτών των ανθρώπων, δέχθηκαν κλήσεις, από μια γυναίκα και έναν άνδρα.

Η γυναίκα προσποιούμενη την κόρη του αποδέκτη του τηλεφωνήματος με τρεμάμενη φωνή τους έλεγε ότι είναι υπαίτιος τροχαίου ατυχήματος και έχει σκοτώσει ένα κοριτσάκι. Αμέσως μετά ένας άνδρας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, ζήτησε χρήματα προκειμένου η «κόρη» τους, να γλιτώσει την φυλακή.

Οι καταγγέλλοντες άμεσα επικοινώνησαν με τα παιδιά τους και με χαρά διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μια τραγική φάρσα που είχε ως προφανή σκοπό να τους εξαπατήσουν και να τους πάρουν χρήματα.

Το φαινόμενα των τηλεφωνικών εξαπατήσεων είναι ήδη αρκετά παλιό και αρκετά γνωστό στην κοινή γνώμη με αποτέλεσμα όταν οι πολίτες λαμβάνουν τέτοιου είδους κλήσεις, πλέον να μην αιφνιδιάζονται!

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες όταν δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα, να κλείνουν άμεσα τη γραμμή, να επικοινωνούν με τα πρόσωπα που επικαλούνται οι δράστες ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο και να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία.

Πηγή: elassona884.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω