Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ειδικά το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσον αφορά τις αιτιάσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. στο πάνελ, περί άρνησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί, η Ε. Λιακούλη υπογράμμισε πως «ο Ν. Ανδρουλάκης, από την 1η στιγμή, επέλεξε να κινηθεί αποκλειστικά και μόνο στη νόμιμη θεσμική οδό. Δεν παρασύρθηκε σε “ψιθύρους στο αυτί”. Όπως σαφέστατα ελέχθη στην Εξεταστική Επιτροπή, της οποίας ήμουν μέλος, κανένας δεν μπορεί νομίμως να τον ενημερώσει, όσο ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης, δεν “σπάει” το απόρρητο».

Η Λαρισαία Βουλευτής, περνώντας στο Νομοσχέδιο που έθεσε η Κυβέρνηση σε διαβούλευση, αφού το χαρακτήρισε ««κατ’ αρχήν θεσμική νίκη του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε πως «έχει δύο – τρία πράγματα θετικά», προσθέτοντας όμως πως «αφήνει ανέπαφη την παρανομία και συσκοτίζει ακόμη περισσότερο».

Τεκμηρίωσε, επίσης, πως «και με τη νέα νομοθεσία, πάλι κανένας δεν θα μπορούσε νομίμως να ενημερώσει τον Ν. Ανδρουλάκη, για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν έχει παρέλθει η τριετία, ρύθμιση που αποτελεί “φωτογραφία” του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο δεύτερος εξαιρετικά σημαντικός λόγος είναι πως κανένας δεν θα μπορεί να ενημερωθεί για την αιτιολογία παρακολούθησής του. Ακόμα και το χρονικό όριο της τριετίας να μην προβλεπόταν, το Άρθρο 4 σαφώς ορίζει πως ο παρακολουθούμενος μπορεί να μάθει μόνο εάν και πότε παρακολουθήθηκε, όχι τους λόγους».

Επιπροσθέτως, η Ε. Λιακούλη στηλίτευσε την αντιμετώπιση της Κυβέρνησης προς τις Ανεξάρτητες Αρχές και εν προκειμένω την ΑΔΑΕ, αναδεικνύοντας πως «η συνταγματικά κατοχυρωμένη Ανεξάρτητη Αρχή δημοσίως κατήγγειλε τον παραγκωνισμό της».

Υπογράμμισε, επίσης, πως «στερούνται λογικής συνέχειας οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου της Ν.Δ. αφενός μεν ότι ο Ν. Ανδρουλάκης, το θύμα της υπόθεσης, έχασε πολιτικά επειδή διεκδικεί τα δικαιώματά του, αφετέρου ότι δεν αφορά τους πολίτες ένα θέμα Δημοκρατίας και Διαφάνειας και ότι δήθεν δεν ενδιαφέρει το Λαό η παρακολούθηση άγνωστου αριθμού πολιτών από τα σαλόνια μέχρι τα σεντόνια».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, ανέδειξε πως «η Εξεταστική Επιτροπή, που είχε ανακριτικό και εισαγγελικό ρόλο, ήταν μια λαμπρή ευκαιρία να ανοίξουν και να ερευνηθούν τα πάντα, να έρθει στο φως η αλήθεια, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο κ. Πρωθυπουργός. Μια ευκαιρία που χάθηκε στο κουκούλωμα της Ν.Δ., με fast track διαδικασίες για να κλείσει το θέμα άρον – άρον, με δεκάδες πρωταγωνιστικούς μάρτυρες να μένουν εκτός».

«Άραγε, τι είχε να φοβηθεί η Κυβέρνηση και έθαψε τα πάντα στο σκοτάδι;», αναρωτήθηκε με έμφαση η Λαρισαία Βουλευτής.

https://www.youtube.com/watch?v=oNBX633giDU

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω