Υψηλά ποσοστά επιρροής στο εκλογικό σώμα του Δήμου Λαρισαίων καταγράφουν τόσο ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος, γεγονός που προμηνύει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Αυτό προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα της εφημερίδας «Ελευθερία», μέσω της οποίας διερευνά τις απόψεις των εκλογέων του Δήμου Λαρισαίων (που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Λαρισαίων) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής και την εικόνα των πιθανών υποψηφίων.

Σήμερα η εφημερίδα δημοσιεύει το δεύτερο μέρος της έρευνας που αφορά στην αξιολόγηση του έργου της Δημοτικής Αρχής, αλλά και στην εικόνα των υποψήφιων δημάρχων με στοιχεία για τη δημοτικότητα και την αναγνωρισιμότητά τους.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, ο δήμαρχος Λαρισαίων ξεπερνά το 60% όσων απαντούν ότι θα μπορούσαν να τον ψηφίζουν -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το πράξουν τελικά- και παρά το γεγονός ότι το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι «δεν θα τον ψήφιζαν ποτέ» είναι υψηλό, του δίνει ένα πλεονέκτημα. Αντίστοιχα, ο κ. Μαμάκος είναι κοντά στο 53% και καταγράφει περίπου την ίδια δυναμική με τον νυν Δήμαρχο, καθώς το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι «δεν θα τον ψήφιζαν ποτέ» είναι αισθητά χαμηλότερη.

Το 42,3% των Λαρισαίων θεωρεί ότι η κατάσταση στον Δήμο τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκε, ενώ η αξιολόγηση του έργου του κ. Καλογιάννη, δηλαδή το ποσοστό όσων έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη για το έργο του, είναι 61,5%, ποσοστό υψηλό για έναν πολιτικό που είναι μέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο από το 1982 και δήμαρχος από το 2014.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω