Πολλές χιλιάδες ήταν αυτοί, για άλλη μια χρονιά, που επέλεξαν την περιοχή του Δήμου Αγιάς για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο. Όλα τα χωριά του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου, όπως φυσικά και η παραλιακή ζώνη από τον Ρακοπόταμο ως το Δέλτα του Πηνειού, δέχτηκαν, την Τετάρτη και χθες την Πέμπτη, ορδές επισκεπτών απ’ όλη τη Θεσσαλία κι άλλα μέρη της πατρίδας μας.

Σε δεκάδες ναούς της περιοχής τελέστηκαν θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου, ενώ τα πανηγύρια καλά κράτησαν με την βοήθεια του πολύ καλού καιρού. Οι πλατείες των χωριών γέμισαν από κόσμο κι όλοι χόρεψαν και γλέντησαν με την ψυχή τους απολαμβάνοντας καλό φαγητό, δροσιά και υπέροχες λαϊκές ορχήστρες.

Στην πρωτεύουσα Αγιά, στην ομώνυμη συνοικία της Παναγίας, σε ναό του 16ου αιώνα, που αποτελεί κόσμημα για την κωμόπολη με αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του το κωδωνοστάσιο και την κυματοειδή απόληξη της στέγης στην νότια πλευρά του, λειτούργησε, παρουσία πλήθους πιστών, με περιφορά του Επιταφίου, στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό και στην πανηγυρική θεία λειτουργία, ο αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς, πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: choraagia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω