Τους τέσσερις υποψηφίους ευρωβουλευτές που έλκουν την καταγωγή τους από τη Λάρισα παρουσίασε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λάρισας και η Δημοτική Οργάνωση, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημοτικό Ωδείο με θέμα: «Ευρωεκλογές 2024: Από τη Θεσσαλία και τη Λάρισα, σε ποια Ευρώπη;».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Νικόλαος Τσιλιμίγκας, Μαρία Μπουζέτη και Μυρτώ Σαμαρά Οικονόμου, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν η Γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

«Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου είναι εξίσου κρίσιμες για την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης. «Στην επόμενη θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κριθούν και θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, που έχουν να κάνουν με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, την αναθεώρηση της αγροτικής πολιτικής. Την ίδια στιγμή οι Έλληνες που θα προσέλθουν στις κάλπες θα πρέπει να λύσουν το θεσμικό έλλειμμα που δημιούργησαν ο εκλογές του Ιουνίου του 2023 κι έχουν αφήσει τη χώρα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες ένα προσέλθουν στις κάλπες ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, για «ένα πρόγραμμα προοδευτικό, που θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες να ελπίζουν ότι η χώρα μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα».

«Σήμερα έχουμε μια πολύ ωραία συγκέντρωση», τόνισε με τη σειρά του ο κ. Νικόλαος Τσιλιμίγκας. «Τα “παιδιά” της Θεσσαλίας φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν τον Θεσσαλικό κάμπο και στις Βρυξέλλες. Η παρουσία τους είναι απαραίτητη. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα καλό στάδιο, πέρασε τις “παιδικές αρρώστιες” και τώρα μπορεί να δείξει πόσο δυναμική είναι, ενισχύοντας άμυνα και οικονομία. Βέβαια, η δική μας αποστολή τώρα είναι να φροντίσουμε να φέρουμε προγράμματα στη Θεσσαλία. Αυτό απαιτεί συνεργασία της Κομισιόν και όλων των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συνεργασία της Περιφέρειας, όπως και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό τον σκοπό θέλουμε με εμπλουτίσουμε».

«Μετράμε τελευταία εικοσιτετράωρα μέχρι την κάλπη τη Κυριακής, πριν την ημέρα των ευρωεκλογών», υπογράμμισε η βουλευτής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη. «Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας έφτιαξε μια πολύ όμορφη εκδήλωση για να παρουσιάσει τους τέσσερις Λαρισαίους υποψηφίους και να απαντήσει ταυτόχρονα σε ένα ερώτημα: “Από τη Θεσσαλία και τη Λάρισα, σε ποια Ευρώπη;”Αυτό εμείς θα διεκδικήσουμε σήμερα. Οι σοσιαλιστές δημοκράτες της Ευρώπης διεκδικούμε απάντηση στο ερώτημα του κοινωνικού κράτους, του κράτους δικαίου, των θεσμών, της διαφάνειας, της λογοδοσίας. Σε αυτά θα απαντήσουμε σήμερα και θα πάμε στην κάλπη».

Η ίδια αναφέρθηκε έπειτα στη ματαίωση της δημιουργίας του πρώτυπου Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα, την οποία χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο και ρουσφέτι μαζί», ενώ έκανε λόγο για «μεθόδευση, η οποία δείχνει καθαρά πώς λειτούργησαν όλοι οι παράγοντες της Λαμίας, προκειμένου να ματαιωθεί ένα πολύ σημαντικό έργο της Λάρισας».

Κάνοντας νύξη στη δήλωση του υφυπουργού υγείας, κ. Κοντοζαμάνη από το 2ο Φόρουμ Ανάπτυξης της Περιφέρειας στη Λάρισα για τη υλοποίηση του έργου, η κ. Λιακούλη σημειώσε πως «από τότε μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία αναφορά για το συγκεκριμένο έργο, σε κάθε συζήτησή μας αυτό που απαντούσε η κυβέρνηση ήταν ότι αναζητούμε χρηματοδότηση και ότι είμαστε σε αναμονή. Τώρα ξαφνικά αποκαλύπτει το επιστημονικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ότι μεθοδεύτηκε το πρότυπο Κέντρο να μην γίνει στη Λάρισα, αλλά να αναβαθμιστεί η Ογκολογική Κλινική της Λαμίας και να γίνει εκεί. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτούμε οι φορείς της Λάρισας», δήλωσε, αναφέροντας τέλος πως αύριο θα υποβάλει προσωπικό υπόμνημα στον πρωθυπουργό, που θα βρίσκεται στη Λάρισα, με όλα τα στοιχεία και θα ζητήσει απάντηση επί του ζητήματος.

«Η Θεσσαλία είναι στον πυρήνα μια μεγάλης μεταμόρφωσης που επιχειρείται να γίνει σε όλη την Ευρώπη και ένα μεγάλο πείραμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρέτας στον χαιρετισμό του.

Δείτε φωτογραφίες:

Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω