Την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής ζητά συμπολίτης μας με επιστολή στην εφημερίδα μας, καταγγέλλοντας πως τμήμα του αθλητικού κέντρου «Κουκουλίτσιος – Μουσιάρης» είναι όχι μόνον παραμελημένο, αλλά και επικίνδυνο για ενήλικες και παιδιά που αθλούνται και παίζουν καθημερινά εκεί.

Γράφει συγκεκριμένα; «Σας στέλνω αυτό το mail για να κάνω μία καταγγελία για ένα εγκαταλελειμμένο αθλητικό κέντρο του δήμου Λάρισας, αυτό του Κουκολιτσιου-Μουσιαρη (μεταξύ Πανθεον και Imperial στην περιοχή Αβέρωφ). Η καταγγελία αυτή δεν έχει κομματικό χρώμα, απλά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να γίνουν τα αθλητικά κέντρα κυρίως ασφαλή για όσους είναι εκεί, μεγάλους και παιδιά και χώροι ψυχαγωγίας και αθλητισμού, όχι τραυματισμού και μόλυνσης. Και δυστυχώς, όταν έχεις κάνει όλα τα “νομιμα” βήματα (novoville, επικοινωνία με Δ Λαρισαίων κτλ) και η δουλειά δεν γίνεται, χρόνια τώρα, πρέπει να πάρουμε και αυτή την οδό.

Όπως θα δείτε και στις φωτο που επισυνάπτω, ο εξωραϊσμός του χώρου των γηπέδων τένις έχει χρόνια παραμεληθεί, παρόλο που τα γήπεδα ανήκουν στον δήμο Λάρισας, ενήλικες πολίτες και παιδιά παίζουν καθημερινά εκεί ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμου και μόλυνσης.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα δύο γήπεδα τένις που είναι από τσιμέντο και είναι 24 ώρες ανοιχτά στο κοινό (!) και κάποιες ώρες την ημέρα γίνονται μαθήματα τένις από δάσκαλο τένις που έχει την άδεια του δήμου Λαρισαιων.

Τα κλαδια απο παρακειμενα δεντρα εχουν μεγαλωσει τόσο που μπαινουν μεσα στο γηπεδο σχεδον 2 μετρα, μεσα απο τον 3μετρο φρακτη ο οποίος ανα πάσα στιγμή μπορεί να πέσει. Εννοείται πως η υπηρεσία που έχει ο δήμος για τον εξωραϊσμό των χώρων έχει πάνω από 10 χρόνια να περάσει από εκεί, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες ανθρώπων και προπονητών.

Πολλές φορές παιδιά και άνθρωποι έχουν τραυματιστεί τρέχοντας προς τα κλαδιά.

Στους κορμούς των δέντρων υπάρχει ολόκληρος σκουπιδότοπος από μπουκαλια, χαρτιά υγείας, προφυλακτικά και καθε λογής σκουπίδια. Δεν εχουν καθαριστεί ποτέ.

το υπεδαφος του γηπέδου, λόγω των ριζών των δέντρων αυτών αλλά και της εγκατάλειψης έχει πάρει σχήμα “κυματοειδές” σε κάποια σημεία μεχρι και 15 πόντους ύψος (απίστευτο για γήπεδο τένις) και σε κάποια σημεία έχουν ανοίξει ρήγματα σχεδον 10 πόντους σχισμές.. απίστευτο.

Έκανα εγώ αναφορά στο novoville, το αίτημα είχε αριθμό #1103439 την 17/7. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Σε κάποια ανάρτηση του λογαριασμού facebook του δήμου Λαρισαίων (ηταν ο δήμαρχος σε μία δραστηριότητα στον χώρο που αναφέρω  στα 50 μετρα από τα γήπεδα τένις), ανεφερα το παραπάνω θέμα με σχόλιο μου και μου απάντησε η σελίδα του δήμου. Αναφέρω τη στιχομυθία (έχω κ screenshots για του λόγου το αληθές) γιατί έχει ενδιαφέρον:

ΔΛ:  (4/9) Καλησπέρα σας, αν θελετε παρακαλούμε στείλτε μας τον αριθμό αιτήματος στη  Novoville για να το ελέγξουμε και απο την πλευρά μας.

ΕΓΩ: (4/9) Καλησπέρα,  το αίτημα είχε αριθμό #1103439 την 17/7, αλλα το προβλημα εκει υπαρχει χρονια και οι φορείς ρίχνουν ο ένας την μπάλα της ευθυνης στον αλλο . Τα δέντρα στο σημείο πρέπει να κοπούν από μέσα, από έξω κ από πάνω. Κινδυνεύει να πέσει ολόκληρος ο φραχτης, εκτός από να βγάλουμε τα μάτια μας και να βρωμισουμε από τα σκουπίδια. Κάθε μέρα παίζουν παιδιά και ενήλικες εκεί ακριβώς, και επί πληρωμή. Αφορά δημοτικό χώρο. Σας επισυνάπτω φωτογραφίες. Σας ενημερώνω επίσης, πως έχω ετοιμάσει ένα ρεπορτάζ με εικόνες και βίντεο από την περιοχή το οποίο θα αποστείλω σε τοπικά μέσα αρχικά εάν μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες δεν υπάρξει ουσιαστική δράση. Ελπίζω να μην χρειαστεί. Ευχαριστώ για την κατανόηση σας.

ΔΛ: (4/9) Σας ευχαριστούμε, θα το προωθήσουμε άμεσα και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο.

ΔΛ: (5/9) Καλησπέρα σας, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν εργασίες από την αρμόδια υπηρεσία.

ΕΓΩ: (16/9) καλημέρα, η “αρμόδια υπηρεσία” δεν ξεκίνησε τις εργασίες την προηγούμενη εβδομάδα, όπως μου γράψατε. ακομα αυτη η εβδομαδα. την επόμενη θα παίξετε στην τηλεοραση, συμπεριλαμβανομένης αυτής της συζητησης. Τα μαθηματα παιδιών και ενηλίκων εχουν ξεκινήσει, ο κόσμος παίζει τένις εκεί στα τρύπια γήπεδα ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ και κοροϊδευόμαστε για τα αυτονόητα. Για να δουμε τι θα γινει

ΔΛ: (16/9) Καλημέρα σας. Όπως σας είχαμε ενημερώσει η αρμόδια υπηρεσία επισκέφτηκε το σημείο την προηγούμενη εβδομάδα. Έχετε δίκιο πως εδω και χρόνια δεν έχει γίνει καμία εργασία καθώς το σημείο δεν βρίσκονταν μέσα στο πρόγραμμα καθαριότητας και συντήρησης του Δήμου. Μετά την αυτοψία της Υπηρεσίας το σημείο εντάχθηκε και βρίσκεται πλέον στις προγραμματισμένες εργασίες μας. Σας ευχαριστούμε.

ΕΓΩ: (16/9) Μην το παιρνετε προσωπικά.. και οι προηγούμενοι τα είχαν ρίξει στους προηγούμενους και πάντα κάτι προέκυπτε, κάποια υπηρεσία δεν μπορούσε, κάποια άλλη δεν είχε κόσμο κτλ. Αλλά καταλαβαίνετε και σείς ως πολίτες πως λέξεις/φράσεις όπως “προγραμματισμός”, “αρμόδια υπηρεσία” να αναφέρονται για ένα πρότζεκτ χωρίς συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια κτλ ειναι κενες νοήματος. Οπότε θεωρώ πως ένα ρεπορτάζ με βίντεο, εικόνες και συνεντεύξεις για το χρόνια παρατημένο αυτό σημείο δεν θα κάνει κακό, ίσα ισα νομίζω θα επισπεύσει διαδικασίες. φυσικά όχι από μένα, δεν έχω καμία σχέση με τηλεόραση κτλ αλλά από εξειδικευμένο συνεργείο που έδειξε ενδιαφέρον. Σας ευχαριστώ για την απάντηση και καλημέρα σας.

ΕΓΩ: (1/10) καλημέρα, μιας και μηνες τωρα δεν ευαισθητοποιηθηκατε και δεν ιδρωσε το αυτί κανενός σας,σας ενημερώνω η διαδικασία δημοσίευσης στα μμε ξεκινάει, συμπεριλαμβανομένων screenshots τη κουβεντας μας εδω, του νοβοβιλ κτλ. Καλή συνέχεια

Δεν μου ξανα απάντησαν, και φυσικά δεν έγινε καμία εργασία. Μη μένετε στα δικά μου λόγια, κάντε αυτοψία εσείς οι ίδιοι και δείτε τα γήπεδα εκεί, μέσα και έξω, βγάλτε δικές σας φώτος, τα τεραστια δεντρα και τα κλαδια μεσα στο γήπεδο, το ανώμαλο γήπεδο με τις τρύπες, τα σκουπίδια, πάτε απογευματα έχει ενήλικες και Σάββατο πρωί έχει παιδάκια εκεί μέσα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω