Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, μεσημέρι Τρίτης εκπρόσωποι των αγροτών στη ΔΟΥ Λάρισας και την Τράπεζα Πειραιώς στην περιοχή της Φιλιππούπολης, ύστερα από το συμβολικό κάψιμο άχυρου στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της Τράπεζας, κίνηση που, όπως καταγγέλλουν θα θέσει πολλές δυσκολίες σε χιλιάδες πολίτες, μεταξύ αυτών και πολλοί αγρότες της Λάρισας και των γύρω χωριών, οι οποίο εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της περιοχής.

«Αυτή τη στιγμή ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται η λειτουργία του. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της Τράπεζας να κλείσει το κατάστημα. Θα ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και είμαστε εδώ γιατί οι αγρότες στήριξαν αυτή την τράπεζα, την Αγροτική και την επέκταση της Πειραιώς και καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά της διοίκησης», δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής, κ. Κώστας Τζέλλας, αναφέροντας στη συνέχεια, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα, ότι «εγιναν σε πολύ καλή βάση, νομίζω αποδείξαμε ότι ενωτικά, με πολύ μεγάλη αγωνία ότι θα τηρήσουμε αυτά που είπαμε στην κοινωνία, περάσαμε ένα μήνυμα ότι αυτά που παράγουμε εμείς με πόνο και αυτά που έρχονται στην Ελλάδα ανεξέλεγκτα απέδειξαν ότι η Ελλάδα πλήττεται με εισαγόμενα προϊόντα» ευχαριστώντας τέλος τη συνεργασία της αστυνομίας και του κόσμου για την αποδοχή των κινητοποιήσεων.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, γιατί τα πρόβλημά μας δεν έχουν λυθεί. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι από αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Ζητάμε να υπάρχει η Αγροτική Τράπεζα, η οποία μπορεί να χρηματοδοτεί άτοκα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αγρότες για να συνεχίσουν να παράγουν. Η Τράπεζα αυτή είναι πνεύμονας για τη Λάρισα», πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, κ. Γιάννης Κουκούτσης

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω