Ριζικές αλλαγές στην οκταεδρική εκλογική περιφέρεια της Λάρισας αναμένεται να φέρει μία ενδεχόμενη είσοδο στη βουλή επτά κομμάτων, μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα από το “Πρώτο Θέμα”, με βάση τον μέσο όρο όλων των δημοσκοπήσεων, η Ν.Δ. πιθανότατα θα εκλέξει 162 βουλευτές, αυξάνοντας τη δύναμη κατά 16 σε σχέση με τη Βουλή της «μιας ημέρας». Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να χάσει 18 βουλευτές και να πέσει συνολικά στους 53, το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί με 32 βουλευτές, το ΚΚΕ με 20, η Ελληνική Λύση με 11, η Πλεύση Ελευθερίας με 12 και η Νίκη με 10.

Αυτό για τη Λάρισα σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία μετά τους Χρήστο Κέλλα, Χρήστο Καπετάνο και Μάξιμο Χαρακόπουλο, αναμένεται να εκλέξει για πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια και τέταρτη βουλευτή, την Ρένα Καραλαριώτου. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το σενάριο χάνει την δεύτερη έδρα και δεν εκλέγεται ο Γιάννης Καρυπίδης. Αλλαγές όμως έχουμε και στα μικρά κόμματα καθώς εάν εισέλθει η Νίκη, παίρνει την έδρα ο Γιώργος Ρούντας και την χάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Δείτε τους πίνακες με τα πιθανά κέρδη και τις απώλειες των κομμάτων:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω