Τα ψηφιακά ίχνη της συσκευής που βρέθηκε στο σπίτι της κατηγορουμένης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, μαρτυρούν αναζήτησεις για αναισθητικές ουσίες γενικά, και κεταμίνη ειδικά. Η ίδια πάντως συνεχίζει να αρνείται την ενοχή της κι ο συνήγορός της ζήτησε να σταματήσει η διαρροή στοιχείων που την περιγράφουν ως ειδεχθή δολοφόνο.
Διαδικτυακές αναζητήσεις για τοξικές ουσίες ανιχνεύτηκαν κατά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου και του υπολογιστή της 33χρονης που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της.
Η έρευνα αποκάλυψε ότι το διάστημα από τις 25 έως τις 26 Ιανουαρίου η κατηγορούμενη έλαβε ειδοποιήσεις της Google που σχετίζονται με φαρμακευτικά σκευάσματα.
Η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι αναζήτησε την κεταμίνη στο διαδίκτυο μετά την αποκάλυψη ότι το παιδί δολοφονήθηκε με τη συγκεκριμένη ουσία. Στην απολογία της η 33χρονη είχε ισχυριστεί μάλιστα ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την κεταμίνη: “Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο, χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες“.
Τα αποτελέσματα από τις αναζητήσεις που έκανε η 33χρονη στο διαδίκτυο κλονίζουν όμως, έως έναν βαθμό, τους ισχυρισμούς της αλλά, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τα αδιάσειστα στοιχεία που θα κλειδώσουν τις υποθέσεις των τριών θανάτων.
Τα στοιχεία αυτά μπορούν να βρεθούν με δύο τρόπους: Από την έρευνα των ιατροδικαστών, καθώς αναμένονται τα πορίσματα για τους θανάτους των δύο μικρότερων αδελφών της 9χρονης, ενώ δεν είναι τυχαίο που η αρμόδια Ανακρίτρια όρισε ειδικό επιστήμονα, την κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου, για να συνεπικουρήσει την έρευνα και να γίνει μία πιο ακριβής διάγνωση γεγονότων κομβικής σημασίας.
Ο δεύτερος τρόπος για να ξεκλειδώσουν οι τρεις υποθέσεις είναι να βρεθεί η διαδρομή της κεταμίνης. Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι κλήσεις που έκανε η 33χρονη συγκεκριμένες ημέρες, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ύποπτες επικοινωνίες με άτομα που θα μπορούσαν να της έχουν δώσει την κεταμίνη.
Η κεταμίνη είναι μία ουσία που εξαιρετικά δύσκολα μπορεί κάποιος να την αγοράσει από το διαδίκτυο, και έτσι εκτιμάται ότι δόθηκε χέρι με χέρι. Έτσι μεταξύ άλλων έρευνες έχουν γίνει και σε πιάτσες ναρκωτικών. Τέλος οι ερευνητές προσπαθούν να αντλήσουν γνώση και από αντίστοιχες υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει χώρες του εξωτερικού.
Την ίδια ώρα ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι έχει στην κατοχή του ηχητικό μήνυμα με απειλές από την 33χρονη: «Ναι, αν χρειαστεί θα δοθεί στη Δικαιοσύνη. Σε αυτό το μήνυμα μιλάει για εμένα, ούτε καν υπόνοια για τα παιδιά».
«Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, λίγη υπομονή, οι έρευνες θα ολοκληρωθούν και οι ένοχοι θα έχουν την τύχη που τους αξίζει, θα οδηγηθούν όλοι στη Δικαιοσύνη, όσοι ενδεχομένως ενέχονται σε αυτή την υπόθεση. Θα μάθουμε όλη την αλήθεια» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Θα κάνουμε κάθε δέουσα νομική ενέργεια ώστε να σταματήσουν να διοχετεύονται στον Τύπο και στην τηλεόραση στοιχεία τα οποία δημιουργούν και την παρουσιάζουν ως μία απαίσια ειδεχθή εγκληματία» σημείωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Κωνσταντίνος Ζαρδας.
Οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών στην Ανακρίτρια θα συνεχιστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης