«Η αποψινή γιορτή είναι μια ευκαιρία αναστοχασμού για την προσφορά της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πατρίδα και το έθνος, αλλά και αφορμή για πολλούς από εμάς να αναπολήσουμε “τα καλύτερά μας χρόνια” που θυσιάσαμε γι αυτό το κόμμα, τις χαρές και τις λύπες που περάσαμε, στην ιστορική μας έδρα, στη Ρηγίλλης 18, όσοι κρατήσαμε ψηλά τον πυρσό της ΝΔ και αγωνιστήκαμε για την επικράτηση των αρχών και αξιών της». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την εκδήλωση «πάμε Ρηγίλλης» με ομιλητή τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός βουλευτής στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ απέδειξε, στον μισό αιώνα της ύπαρξής της, τις ισχυρές ρίζες που διαθέτει στην ελληνική κοινωνία. Το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ο Εθνάρχης, την επαύριον της πτώσης της επτάχρονης δικτατορίας, επί πέντε δεκαετίες, υπηρέτησε τον τόπο με αποκλειστικό γνώμονα την εθνική ενότητα και την κοινωνική πρόοδο. Αντιμετώπισε με σθένος όλες τις μεγάλες προκλήσεις αυτής της ιστορικής περιόδου, χωρίς να διολισθήσει στον νοσηρό λαϊκισμό, αλλά και χωρίς να απωλέσει τον λαϊκό και πατριωτικό της χαρακτήρα. Όλες οι κρίσιμες επιλογές της, με πρωτεύουσα την ένταξη της χώρας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), νυν Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), παρά τις σφοδρές αντιδράσεις άλλων πολιτικών δυνάμεων, επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά από την ιστορία.

Με αυτή την ανεκτίμητη παρακαταθήκη, η οποία σφυρηλατήθηκε με την προσωπική προσφορά των εκατοντάδων χιλιάδων μελών της, καλείται και σήμερα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως κυβέρνηση και η, μακράν, μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, να απαντήσει στις τεράστιες προκλήσεις των καιρών, με την προώθηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων που προάγουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών, ενισχύουν καταλυτικά τις αμυντικές μας ικανότητες και αποτρέπουν τη δημογραφική συρρίκνωση που μας απειλεί».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω