Σε ανακοίνωσή της η Συμπαράταξη Λαρισαίων σχετικά με την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνει τα εξής:

«Τι αποδείχτηκε στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Ότι, όπως είπε ο κος Μαμάκος, οι προγραμματικές συμβάσεις (και όχι η διαγωνιστική διαδικασία) είναι πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής. Δεν μας προβληματίζει άραγε, ότι η σύμβαση με τον Δήμο Λαρισαίων ακυρώθηκε από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, κ. Τζανακούλη λόγω παράβασης  της νομοθεσίας;

Ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ναι, υπάρχει, αλλά ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ότι κος Μ. Τσάκας, εκτός από επιστημονικός υπεύθυνος των δύο προγραμμάτων που θα στοιχίσουν στους Λαρισαίους πολίτες συνολικά 215.000 ευρώ, με την μορφή δύο προγραμματικών συμβάσεων του  ΕΚΠΑ με ΔΕΥΑΛ και Δήμο, είναι, επίσης, αυτός που ως συνεργάτης του κου Μαμάκου που εμφανίστηκε στις υπηρεσίες του Δήμου μετά τις εκλογές για να ζητήσει τα στοιχεία του προϋπολογισμού για λογαριασμό του.

Όπως ο ίδιος ο κος Μαμάκος παραδέχτηκε, σ’ αυτόν τον άνθρωπο αποτάθηκε, συμπτωματικά, ως νέος Δήμαρχος, και αυτός επεξεργάστηκε τα στοιχεία για τον νέο προϋπολογισμό του Δήμου για το 2024. Έχοντας άραγε κάποια αμοιβή ;

Ένας Δήμαρχος μπορεί να επιλέγει έναν συνεργάτη του. Μπορεί, όμως, η ιδιότητα του συνεργάτη και του επιστημονικού υπευθύνου των δύο άσχετων μεταξύ τους προγραμμάτων των 215.000 ευρώ να ταυτίζονται;».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω