Όπως έγινε γνωστό πριν μερικές ημέρες, ο Γιώργος Λιάγκας παραπέμφθηκε αυτεπάγγελτα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ λόγω του «κίτρινου» ρεπορτάζ που αφορούσε στοιχεία για το σπίτι του ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ.

Η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση του θανάτου του ποδοσφαριστή Τζορτζ Μπάλντοκ, την διαχείριση της υπόθεσης από τα ΜΜΕ και τον τον Γιώργο Λιάγκα.

«Πρώτα από όλα πρέπει να πούμε ότι είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξία, αξιοπρέπεια και στην μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε από την ζωή. Τέτοιες αξίες περιλαμβάνονται και στο καταστατικό μα και στις αρχές δεοντολογίας της Ενώσεως Συντακτών και βάσει αυτών των παραπτωμάτων, καλεί το Πειθαρχικό, το οποίο είναι ανεξάρτητο όργανο και το οποίο εξετάζει, καλεί μετά διαβουλεύεται και μετά βγάζει απόφαση.

Τις περισσότερες φορές τα αντανακλαστικά μας είναι άμεσα, άλλες φορές υπάρχει ένας χρόνος, ο οποίος είναι χρόνος που απαιτείται για έρευνα και να στοιχειοθετηθεί ένα ζήτημα και να υπάρχει εγκυρότητα στη διαδικασία. Αυτή την φορά υπήρξαν γρήγορα αντανακλαστικά και καταγγελίες από τον κόσμο. πέραν αυτού, λειτούργησε αυτεπάγγελτα. Δηλαδή βάσει του καταστατικού και της παραβίασης του καταστατικού έγινε η κλήση αυτή που θα εξεταστεί την ερχόμενη Τρίτη», είπε αρχικά.

Γιατί έγινε μόνο κλήση στον Γιώργο Λιάγκα και όχι σε δημοσιογράφους άλλων εκπομπών που ανέδειξαν το θέμα;

Σύμφωνα με την Άρια Αγάτσα: «Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από αυτά που ανακοινώνει το Πειθαρχικό Όργανο. Δεν γνωρίζουμε από Δευτέρα τι άλλο θα προκύψει. Για να κληθεί κάποιος από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ πρέπει να είναι μέλος, ωστόσο εξαρτάται και από τις καταγγελίες».

 

Περισσότερα Εδω