Έχασε και πάει σπίτι του. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανακοίνωσε και επίσημα πως δε θα είναι δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας την επόμενη πενταετία στον Δήμο, δρομολογώντας άμεσα, αρχές Δεκεμβρίου, εξελίξεις στη «Συμπαράταξη».

Μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» ο κ. Καλογιάννης εξήγησε πως ο κύκλος του έχει κλείσει και πως θα παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος, ανοίγοντας το δρόμο στον επιλαχόντα κ. Ζαούτσο.

Ακολούθως, στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου δρομολογεί συνέλευση της Δημοτικής Παράταξης όπου θα ανακοινώσει τις προθέσεις του, οι οποίες προβλέπουν έναν «μεταβατικό επικεφαλής» για διάστημα ενός χρόνου (όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Γιώργος Σούλτης) και ακολούθως εκλογή νέου επικεφαλής στη «Συμπαράταξη» με εκλεκτορικό σώμα όσους συμμετείχαν στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2014, του 2019 και του 2023.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καλογιάννης είπε μεταξύ άλλων: «Η σκέψη μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει περίπου ένας χρόνος για να μπορέσει να υπάρξει η ανάδειξη ενός νέου επικεφαλής και ενδεχομένως ενός νέου υποψηφίου Δημάρχου.

Δε θα είμαι στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δε θα είμαι στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Έχω κλείσει με τον τρόπο που έγιναν οι εκλογές και με το αποτέλεσμα κλείνει η δική μου θητεία.

Θα υπάρξει είσοδος επιλαχόντα ή επιλαχόντων και θα διαμορφωθεί ένα καινούριο σχήμα που θα έχει τον επικεφαλής του για ένα μεταβατικό διάστημα ούτως ώστε η “Συμπαράταξη” ως ευρύτερος φορέας μίας δημοτικής ομάδας – διότι υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο 280 ανθρώπων, υπάρχουν άνθρωποι που συντάχθηκαν από το ’14 στη Συμπαράταξη και αποτελούν ένα ευρύτατο σώμα – να κληθεί μέσα από τη συνέλευσή του να αποφασίσει το συντονιστικό του όργανο, να αναδείξει τον επικεφαλής…»

Στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου «θα γίνει συνέλευση «Συμπαράταξης» που θα εκτεθεί όλο το πλάνο της επόμενης ημέρας και θα αποφασίσει η Συμπαράταξη τα επόμενα βήματα δημοκρατικά και όπως αρμόζει σε μία συλλογική διαδικασία…

Θα κληθούν οι πάντες να συμμετέχουν σ’ αυτές. Χωρίς να είμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είμαι εκεί, θα εγγυηθώ την ενότητα…» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω