Στην ανάρτηση του onlarissa.gr έπειτα από καταγγελίες κατοίκων του Συκουρίου για τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή απαντά ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Αθανάσιος Καραναστάσης.

«Σχετικά με την ανάρτηση – δημοσίευση στην ιστοσελίδα σας την 23/10/2024, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος διαχείρισης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων σας εκθέτουμε τα παρακάτω:

Το πρόβλημα με τα επιθετικά σκυλιά ξεκινά από την κακοποιητική συμπεριφορά μερίδας των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αδιαφορούν για τα συμπαθή τετράποδα και όχι την αδιαφορία του Δήμου που τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μεταβαίνει στην περιοχή και αντιμετωπίζει την κατάσταση.

Επανειλημμένως έχει μεταβεί το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου μας και έχει περισυλλέξει περίπου 8 ζώα το τελευταίο δίμηνο και τα μετέφερε στον συνεργαζόμενο κτηνίατρο του Δήμου και αφού έγινε η περίθαλψή τους κατόπιν στειρώθηκαν και όσα ήταν ήρεμα επανήλθαν στο φυσικό τους χώρο όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν. 4830/2021 και επίσης διασπάστηκαν οι αγέλες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα σκυλιά στην περιοχή τα οποία είναι δεσποζόμενα αλλά οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα αδιαφορώντας για τους περιοίκους.

Εξάλλου στην περιοχή δρούν εθελοντές οι οποίοι βοηθούν στην σίτιση των αδέσποτων και μας μεταφέρουν τα προβλήματα που ανακύπτουν στην περιοχή ώστε έγκαιρα να επεμβαίνουμε.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά που εμφανίζονται στις φωτογραφίες, έχουν τύχη της ολοκληρωμένης περίθαλψης και επανεντάχθηκαν στον φυσικό τους χώρο» αναφέρει συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω