Σε δήλωσή του το Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, Μάριος Ξηρομερίτης, σχετικά με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, αναφέρει τα εξής:

Θεματικά ,Τεχνολογικά πάρκα και τομείς καινοτομίας που δυστυχώς δεν είναι σε κανένα πλάνο της νυν Δημοτικής Αρχής . Η δημιουργία νέων Τεχνολογικών Πάρκων αναμένεται να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων  καθώς και με νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και μεγάλους ομίλους.

Δυστυχώς η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας , η αγαπημένη μας Λάρισα βαδίζει με την «όπισθεν» και είναι γατζωμένη στα απαρχαιωμένα ΣΒΑΚ ( δρόμοι με κυβόλιθους και πεζοδρόμια ) όταν η Πάτρα ,η Θεσσαλονίκη ,η  Αθήνα  και τα Γιάννενα θα κάνουν άλματα στα τεχνολογικά Πάρκα και σε υποδομές που δεν είναι στο πλάνο της Δημοτικής Αρχής Λάρισας . Εδώ και  πολλά χρόνια αναλύουμε και υποστηρίζουμε τις νέες ιδέες, τις καινοτομίες ,τα θεματικά Πάρκα ,τις κυψέλες καινοτομίας –επιχειρηματικότητας αλλά δυστυχώς τα τελευταία εφτά χρόνια η νυν Δημοτική αρχή προσπαθεί με παλιές αλλά δοκιμασμένες συνταγές να απεργάζεται σενάρια εντυπωσιασμού τα οποία είναι  κενά περιεχομένου. Καλά είναι τα «έργα βιτρίνας» στις γειτονιές για ψηφοθηρικούς λόγους που δημιουργούν όμως πολλά προβλήματα καθημερινά  αλλά καλύτερη και χρησιμότερη η ουσία, τα έργα και οι υποδομές με αναπτυξιακό πρόσημο.

Στη Λάρισα δυστυχώς δεν θα δούμε κανένα έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τα τεχνολογικά Πάρκα  και μετά θα συνεχίζουμε να απορούμε για τους νέους  επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό γιατί εδώ στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου θα είμαστε «έρημος» σε σχέση με τις εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες . Δεν θέλουμε να είμαστε αρεστοί αλλά χρήσιμοι , και δεν θα μπορούσαμε ως αντιπολίτευση να μην αναφέρουμε  όλα αυτά τα προγράμματα που  θα τρέχουν από το Ταμείο Ανάκαμψης  και δυστυχώς θα αποτελέσουν χαμένες ευκαιρίες για τον Δήμο μας .Έχουμε υποχρέωση να  ενημερώνουμε τους πολίτες για τις ευκαιρίες που δεν αξιοποιούνται από πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία  αλλά και τις επιλογές  των έργων (ΣΒΑΚ)  της νυν Δημοτικής Αρχής.  Ας κρινόμαστε από τους δημότες για το έργο μας και από τις προτάσεις μας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ ….

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω