Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποίηθηκε η ορκωμοσία της Βουλής των Ελλήνων της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μεταξύ των 300 και οι οκτώ από την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας, έξι Λαρισαίοι (Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Λαμπρούλης) και δύο εκλεγμένοι στη Λάρισα (Γιώργος Ρούντας και Κωνσταντίνος Φλώρος).

Μαζί τους και μέλη των οικογενειών τους τα οποία δεν έκρυβαν την χαρά και την υπερηφάνεια τους γι’ αυτή τη σημαντική ημέρα.

Η νέα βουλή έχει πλέον 8 κοινοβουλευτικές ομάδες. Συνολικά 245 βουλευτές κατάφεραν να εκλεγούν και στις 2 αναμετρήσεις (Μαΐου – Ιουνίου), ενώ από τους 55 βουλευτές της μιας ημέρας οι 28 δεν έχουν άλλη κοινοβουλευτική θητεία.

Εκλέχθηκαν 100 νέοι βουλευτές σε σχέση με την Βουλή του 2019-23, ενώ η νέα βουλή έχει 68 γυναίκες βουλευτές: 30 ΝΔ, 17 ΣΥΡΙΖΑ, 8 ΠΑΣΟΚ, 6 ΚΚΕ, 2 Ελληνική Λύση, 1 Νίκη, 0 Σπαρτιάτες, 4 Πλεύση Ελευθερίας. Μία εξ αυτών είναι Λαρισαία, η κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Δείτε φωτογραφίες από τους Λαρισαίους:

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στους χώρους του κοινοβουλίου λίγο μετά την ορκομωσία. Είναι ο μακροβιότερος με σταυρό, εκλέγεται αδιάλειπτα από το 2004.
Στα δεξιά ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας, καθήμενος στα έδρανα. Πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές της 21ης Μαΐου σε Λάρισα και Θεσσαλία!
Στο κέντρο σχεδόν της φωτογραφίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, έχοντας δεξιά του και αριστερά του δύο συναδέλφους από Φθιώτιδα και Κιλκίς. Ο κ. Κόκκαλης είναι ο μοναδικός πλέον βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λάρισα. Στην άκρη της φωτογραφίας, αριστερά στο μέσο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, από τους έμπειρους πλέον της βουλής.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης με την επίσης βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης μαζί με τον συνάδελφό του από τη Μαγνησία Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και δύο συνεργάτες του γραφείου του.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη ορκίζεται, ενώ δίπλα της είναι ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης
Ο νεοεκλεγείς από τη Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος με τη σύζυγο του Φανή, τα παιδιά του και άλλα μέλη της οικογένειάς του.
Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος με τη σύζυγό του Φανή, έξω από τη βουλή.
Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη
Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος με τον νέο υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω