Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, με το οποίο εκφράζει την αντίθεση του στον αποκλεισμό υποψηφίων της Γ΄ Λυκείου από την χορήγηση της ειδικής ποσόστωσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, το οποίο απεστάλη σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να αποκατασταθεί η αδικία της μη ένταξης των υποψηφίων που προέρχονται από κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας που δεν έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στον αποκλεισμό υποψηφίων της Γ’ Λυκείου από τη χορήγηση της ειδικής ποσόστωσης εισαγωγής στα ΑΕΙ με τη σχετική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας.

Είναι γνωστό σε όλους και πολύ περισσότερο στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι η κακοκαιρία Daniel που εκδηλώθηκε με κατακλυσμιαία πλημμυρικά φαινόμενα το Σεπτέμβρη του 2023 υπήρξε η μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε τη Θεσσαλία εδώ και δεκαετίες. Οι συνέπειές της επηρέασαν το σύνολο των κατοίκων της Θεσσαλίας και διαμόρφωσαν πρωτόγνωρες συνθήκες για τον τοπικό πληθυσμό.

Ειδικά για τον μαθητικό πληθυσμό της Θεσσαλίας είναι γνωστή σε όλους η απόφαση του τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων για εβδομάδες, ενώ η αδυναμία μετακίνησης των εκπαιδευτικών λόγω της διακοπής κυκλοφορίας μεταξύ των κοινοτήτων και των δήμων της Θεσσαλίας προκάλεσε τεράστιες δυσλειτουργίες και κενά στα σχολεία της περιοχής.

Ειδικότερα για το Δήμο Ελασσόνας οι μαθητές της Γ’ Λυκείου γνώρισαν, όπως και οι συνομίληκοί τους στους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλίας, την απρόσμενη και πολυήμερη καθυστέρηση στην προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την ανασφάλεια για την παράδοση της εξεταστέας ύλης που σωρεύτηκε σε μία ευαίσθητη για το μέλλον τους περίοδο.

Παρά λοιπόν τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων για την καθυστερημένη έναρξη των μαθημάτων και την παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της θεομηνίας το Υπουργείο Παιδείας χορήγησε την ειδική ποσόστωση εισαγωγής μόνο στους μαθητές των δήμων και των κοινοτήτων που κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη, χωρίς να λάβει υπόψιν τις μετέπειτα

συνέπειες της θεομηνίας και τις εξ αυτής αποφάσεις των οργάνων διοίκησης.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των υποψηφίων για τα ΑΕΙ που προέρχονται από τις κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας που δεν έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω