Σε μια περίοδο που οι κοινωνίες χρειάζονται στήριξη και εμψύχωση, μια καινοτόμα πρωτοβουλία παρέμβασης σε κοινωνικές δομές ανοίγει νέους ορίζοντες στην πόλης της Λάρισας μέσα από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, Φορέων και εθελοντών της περιοχής με την εθελοντική οργάνωση «Άγγελοι της Χαράς». Οι «Άγγελοι της Χαράς», που με έδρα την Αθήνα εδώ και χρόνια προσφέρουν ψυχοκοινωνική στήριξη μέσω της Τέχνης σε παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμεΑ, για πρώτη φορά ταξιδεύουν εκτός Αθηνών. Και η Λάρισα γίνεται η 1η πόλη της περιφέρειας όπου θα προσφέρουν εθελοντικό και εκπαιδευτικό έργο, διαμορφώνοντας έναν πρώτο σημαντικό πυρήνα εμψυχωτών της πόλης.
Στην εναρκτήρια συνάντηση αυτής της συνεργασίας που εντάσσεται στις δράσεις της “Πόλης που Μαθαίνει” συνομίλησαν διαδικτυακά, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λάρισας κος Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δημήτρης Δεληγιάννης, η Πρόεδρος των «Αγγέλων της Χαράς» κυρία Ειρήνη Λεμού-Στούρτζα, και ο ομότιμος καθηγητής της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και επιστημονικός Υπεύθυνος του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, κος Αλέξης Κόκκος. Αναφέρθηκαν στις κοινές αρχές αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και ευχήθηκαν ένα καλό ξεκίνημα για το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα σε μια δύσκολη συγκυρία για τις τοπικές κοινωνίες, όπου οι παρεμβάσεις στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής απαιτούνται να είναι ουσιαστικές. κινητοποιώντας πολίτες και φορείς.
Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό εργαστήρι για τον «Τέχνη-Εμψύχωση-Εθελοντισμός στην εποχή του COVID» με την επιστημονική ευθύνη των στελεχών των «Άγγελων της Χαράς». Στο διαδικτυακό αυτό πρόγραμμα συμμετείχαν 12 εκπαιδευόμενοι εμψυχωτές, εργαζόμενοι του Δήμου Λαρισαίων και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τον πρώτο πυρήνα εθελοντών στη Λάρισα, υποστηρίζοντας τις διαδικτυακές δράσεις της οργάνωσης σε κοινωνικές δομές και φορείς της περιοχής. Το έργο έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ενώ οι δράσεις, που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες από το Γηροκομείο και τις δημοτικές δομές ΚΔΑΠ ΑμεΑ είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες λόγω της πανδημίας και θα πραγματοποιούνται ψηφιακά.