Παράλληλα με την εξέλιξη των έργων ανάπλασης τμήματος του παραλιακού άξονα, του Δήμου Αγιάς, προχωρά και η δημιουργία χώρων στάθμευσης σε άδεια οικόπεδα του παραλιακού οικισμού Βελίκας, αλλά και σε τμήματα της παραλιακής οδού, κατά μήκος του δρόμου, πλην αυτών που περιλαμβάνει το έργο ανάπλασης.

«Προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα των χώρων στάθμευσης που παρουσιάζεται έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες στα παράλια, δημιουργούμε νέους χώρους στάθμευσης…» δήλωσε στην «ΕτΔ» ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας και ειδικότερα σημειώνει τα εξής: «Δημιουργήσαμε χώρο στάθμευσης 100 θέσεων σε μισθωμένο οικόπεδο στη Βελίκα, απέναντι από τον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και βρισκόμαστε σε διαδικασία αναζήτησης κι άλλων άδειων οικοπέδων για μίσθωση, προκειμένου να διαμορφώσουμε αντίστοιχα πάρκινγκ για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού και να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες και τους κατοίκους του οικισμού».

Εκτιμούμε ότι η δημιουργία χώρων στάθμευσης στον οικισμό της Βελίκας, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες του παραλιακού μετώπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τουριστικής αιχμής, με γνώμονα την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, θα αποτρέψει φαινόμενα παράνομης και άναρχης στάθμευσης από την πλευρά της θάλασσας».

Για τη δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε σε πολλούς επισκέπτες των παραλίων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με σωρεία κλήσεων που βεβαιώθηκαν για παράνομο παρκάρισμα, ο κ. Γκουντάρας επισημαίνει ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να διαμορφωθούν νέοι χώροι στάθμευσης, εκτός αυτών που περιλαμβάνονται στα έργα ανάπλασης στη Βελίκα, οι οποίο οι, όμως, δεν θα είναι… δίπλα στο κύμα! Σύμφωνα με τον κ. Γκουντάρα, «η παραλία και τα πεζοδρόμια δεν είναι χώροι στάθμευσης. Θα πρέπει να καταλάβει ο καθένας ότι το αυτοκίνητό του δεν μπορεί να είναι δίπλα στην ομπρέλα του! Θα πρέπει να σεβαστούμε την παραλία και να συμμορφωθούμε με βασικούς κανόνες.

Οι χώροι στάθμευσης σε μισθωμένα οικόπεδα, σε απόσταση πενήντα ή εκατό μέτρων από την παραλία, δίνουν τη λύση και τη διέξοδο στους επισκέπτες να βρουν αμέσως κάπου να παρκάρουν, χωρίς να εμποδίζουν…»

Εφημερίδα Ελευθερία – Λένα Κισσάβου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω