Ο εφιάλτης του κορονοϊού συνεχίζει να χτυπά ανελέητα τη Μαγνησία τόσο σε επίπεδο μολύνσεων, όσο και σε θανάτους, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές. Ο φόβος, που εκφραζόταν λίγες μέρες νωρίτερα ότι η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, όσο προχωράμε προς τα τέλη του μήνα, δυστυχώς έγινε βεβαιότητα.
Αφενός πλέον χάνονται ασθενείς σε μικρότερες ηλικίες που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν και νοσούν βαριά, αφετέρου ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα επιζήμιος τις επόμενες σε αριθμό κρουσμάτων, αλλά και νοσηλειών.
Οι νέες εισαγωγές των τελευταίων ημερών στο Αχιλλοπούλειο αφορούν σε μέλη των ίδιων οικογενειών. «Πρώτα νοσηλεύουμε τα παιδιά και μετά τους γονείς τους», έλεγε χθες γιατρός στις κλινικές covid, ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις.
Χθες «έσβησε» στο Νοσοκομείο Βόλου 56χρονη. Η άτυχη Βολιώτισσα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid στο Νοσοκομείο Βόλου, κατέληξε όμως από επιπλοκές του κορονοϊού.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η άτυχη γυναίκα δεν κατέστη δυνατό να ανακάμψει. Η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί πολύ με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο. Συγκλονισμένοι οι δικοί της αδυνατούν να πιστέψουν ότι έχασαν τον άνθρωπό τους.
Δυστυχώς ο κορονοϊός δεν αστειεύεται και όπως έχει αποδειχτεί στο τρίτο κύμα ένα μεγάλο ποσοστό εκείνων που βρίσκονται θετικοί νοσεί με βαριά συμπτώματα, τα οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα, αν υπάρχουν και άλλα παθολογικά προβλήματα.
Από την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 222 ασθενείς στο Νοσοκομείο, ενώ άλλα 8 άτομα πέθαναν στο σπίτι τους και σε άλλες δομές του ΕΣΥ εκτός νομού.
Η πανδημία στη Μαγνησία συνεχίζει να δίνει καθημερινά διψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 54 νέα κρούσματα covid στον νομό.
Ο μέσος όρος κρουσμάτων το τελευταίο επταήμερο έχει διαμορφωθεί στα 32,14 κρούσματα, ενώ ανά 100.000 κατοίκους ο μέσος όρος κινείται στα 28,42 κρούσματα.
Αρνητικό το ισοζύγιο εισαγωγών – εξιτηρίων
Οι εφημερίες τις τελευταίες μέρες στο Αχιλλοπούλειο θυμίζουν σκηνικό πολέμου. Οι εισαγωγές σε καθημερινή βάση ξεπερνούν τα εξιτήρια. Κρεβάτια αδειάζουν από ασθενείς που θεραπεύονται και αποχωρούν από τις κλινικές covid, γεμίζουν όμως ξανά μέσα σε λίγες ώρες.
Από προχθές έχει ανοίξει και η τρίτη κλινική κορονοϊού, με τους γιατρούς να βρίσκονται κυριολεκτικά επί ξυρού ακμής, καθώς ανά πάσα στιγμή χρειάζεται να επιστρατευθούν γιατροί από άλλα τμήματα για να βοηθήσουν στις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό.
Το νοσοκομείο συνεχίζει να δέχεται ασφυκτική πίεση, καθώς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή συνολικά 76 ασθενείς στις τρείς κλινικές κορονοϊού, τη ΜΕΘ και τους θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Ειδικότερα, στις τρεις κλινικές κορονοϊού νοσηλεύονται 28, 26 και 9 ασθενείς αντίστοιχα, στη ΜΕΘ νοσηλεύονται έξι ασθενείς, τρεις άνδρες ηλικίας 70, 75 και 74 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 65, 77 και 71, ενώ πέντε άνδρες ηλικίας, 53, 57, 61, 70 και 71 ετών νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Σε σύσκεψη του παθολογικού τομέα αρχές της εβδομάδας ζητήθηκε να συνδράμουν οι γιατροί των δύο παθολογικών στις κλινικές covid. Οι τέσσερις ειδικοί παθολόγοι που διαχειρίζονται την πανδημία έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» και πρέπει να υποστηριχθούν.
Ο πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών ν. Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος μιλώντας χθες στα τηλεοπτικά ΜΜΕ επανέλαβε το αίτημα για προσλήψεις επιπλέον γιατρών, εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμων παθολόγων, θέμα που βρίσκεται προς εξέταση στο συμβούλιο κρίσεων.
Χθες πάντως το νοσοκομείο Βόλου ενισχύθηκε με ένα επιπλέον μόνιμο υπάλληλο, στην Τεχνική Υπηρεσία, καθώς ορκίστηκε ένας ηλεκτρολόγος ΔΕ.