Για «ντελίριο αντικομμουνισμού και απειλές κατά των υγειονομικών από τον Άδωνι Γεωργιάδη» κάνει λόγο σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ σε σχέση με τις ψυχιατρικές μονάδες, ο βουλευτής Λάρισας, κ. Γιώργος Λαμπρούλης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Προκλητικός κατά πάντων, κατά εργαζομένων στην Υγεία και κατά του ΚΚΕ εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος για τους εργαζόμενους στις ψυχιατρικές μονάδες.

Κατά την πάγια τακτική του, και σε μια προσπάθεια να αποφύγει να απαντήσει συγκεκριμένα και επί της ουσίας στα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας, εμβαθύνοντας όλο και περισσότερο την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα, ο Αδ. Γεωργιάδης επιδόθηκε για άλλη μία φορά σε ένα ντελίριο αντικομμουνισμού.

Εκφράζοντας το ταξικό μίσος που έχει ο ίδιος και η τάξη που υπηρετεί για τη συνεπή στάση του Κόμματος στην υπόθεση της εργατικής τάξης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του από τον εμφύλιο πόλεμο και τα Δεκεμβριανά, υπερασπιζόμενος την αστική δημοκρατία, δηλαδή τη δικτατορία του κεφαλαίου και τη δήθεν ελευθερία που περιλαμβάνει, την ώρα που έχει τσακίσει τα δικαιώματα του λαού σε όλα τα επίπεδα της ζωής του για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Χρησιμοποίησε ακόμα απειλές κατά των εργαζομένων στην Υγεία και την επικείμενη απεργία τους στις 17 Οκτώβρη, με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που έχει σμπαραλιάσει τις υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας.

Πληρωμένη απάντηση στον αντικομμουνιστικό και αντεργατικό παροξυσμό του υπουργού έδωσε ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν χρειάζεται μαθήματα, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στον λαό, ενώ η δύναμη ενός κόμματος δεν κρίνεται στα ποσοστά αλλά είναι μέσα στον λαό. «Το ΚΚΕ έχει ζωή 100 χρόνων, με φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια από το αστικό κράτος και την πιο βάναυση εφαρμογή των αστικών θεσμών, τη χούντα», επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ιστορικά έχει αποδειχθεί ο ρόλος των αστικών κυβερνήσεων αλλά και των συμμάχων τους, όχι μόνο τότε, αλλά και σήμερα που έχουν καταστήσει τη χώρα θύτη και θύμα, με τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αναπτύσσοντας την Επίκαιρη Ερώτηση, ο κομμουνιστής βουλευτής ζήτησε τη λήψη μέτρων για τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα στις δομές απεξάρτησης που υπάγονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και αναμένεται να ενταχθούν στον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ). Κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου στις θεραπευτικές μονάδες, τμήματα και προγράμματα («18 ΑΝΩ», «Ιανός», «Μέθεξις», «Αργώ», «Διάπλους»), με βάση τον νόμο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση δεν έχουν καμία άλλη επιλογή, πέραν του να μεταβούν έπειτα από αίτησή τους στον ΕΟΠΑΕ, την οποία εάν δεν υποβάλουν, χάνουν τις θέσεις εργασίας τους και μένουν άνεργοι.

Το ΚΚΕ και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο το δικαίωμα αυτοδίκαιης μεταφοράς των εργαζομένων ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ που δεν υποβάλλουν αίτηση ένταξης στον ΕΟΠΑΕ, στην οικεία ΔΥΠΕ με την ίδια σχέση εργασίας, ίδια κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα και να καθίστανται αυτοδικαίως προσωπικό αυτών, εξήγησε».

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω