«Να σταματήσουν οι προφορικές πιέσεις της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για εξαφάνιση κενών παράλληλης στήριξης» λέει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Στις εκτεταμένες συγχωνεύσεις και τη δημιουργία υπερπληθών τμημάτων, στις μετακινήσεις μαθητών από το σχολείο της γειτονιάς, στις απαγορεύσεις εγγραφών μαθητών για να κλείσει το τμήμα έρχεται να προστεθεί ακόμα μία σκληρή αντιπαιδαγωγική μεθόδευση.

Μετακινούνται μαθητές που με ειδική γνωμάτευση χρειάζονται παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη τους και συγκεντρώνονται στο ίδιο τμήμα για να μοιραστεί ακόμα και η ελλιπής παράλληλη στήριξη που υπάρχει σε περισσότερα παιδιά.

Οι οδηγίες αυτές καταστρατηγούν τη σχετική νομοθεσία για την κατανομή των μαθητών στα τμήματα και έχουν στόχο την περικοπή εκπαιδευτικού προσωπικού. Κυρίως όμως πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας. Υποβαθμίζουν τις συνθήκες μάθησης για όλα τα παιδιά και στερούν από τους μαθητές/τριες με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες την ισότιμη ένταξη και κοινωνικοποίηση στο σχολικό περιβάλλον και την απρόσκοπτη πρόσβαση στη γνώση.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ συνεπείς στην αντιεκπαιδευτική τους πολιτική δε σταματούν να μηχανεύονται τρόπους και μεθοδεύσεις για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου αντιμετωπίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών ως κόστος. Και όταν η νομοθεσία μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους τόσο το χειρότερο για τη νομοθεσία! Ο διοικητικός μηχανισμός επεμβαίνει αυθαίρετα με προφορικές εντολές. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά έβαλαν το πιο ευάλωτο τμήμα του μαθητικού πληθυσμού και τις οικογένειες τους. Δε θα το επιτρέψουμε.

Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες και όλων των μαθητών/τριών μας!

Απαιτούμε:

· Να σταματήσει η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Λάρισας τις εντολές μετακίνησης μαθητών/τριών με διαγνωσμένες αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τα τμήματα που φοιτούν.

· Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να εκτελούν προφορικές εντολές που καταστρατηγούν μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αναλαμβάνοντας την ευθύνη παράνομων ενεργειών.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος τόσο στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο 4ο & 37ο Δ.Σ. Λάρισας και ώρα 7 μ.μ όσο και στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στη 1.30. Καλούμε τους γονείς να συντονίσουμε τον αγώνα μας για:

  1. Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για όλους τους μαθητές/τριες.
  2. 15 παιδιά στο τμήμα, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία.
  3. Ανάκληση των αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων.
  4. Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατατμήσεις με παιδαγωγικά κριτήρια.
  5. Να δοθούν τώρα όλα τα κενά των σχολείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι περικομμένα.»
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω