Σε τρίωρη στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι ιατροί δημόσιων δομών Θεσσαλίας , ενώ το μεσημέρι έλαβε χώρα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 5η ΥΠΕ με βασικό ζήτημα την μετατροπή των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας σε σταθμούς διακομιδών του ΕΚΑΒ και τα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων.

Οι υγειονομικοί κατήγγειλαν την πρακτική της 5ης ΥΠΕ να μετατρέπει τα Κέντρα Υγείας σε σταθμό διακομιδών ασθενών εφαρμόζοντας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά ορεινές και νησιωτικές περιοχές σε Κέντρα Υγείας στο κέντρο της Ελλάδας που δεν ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις.

Πρόσθεσαν δε, πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το σοβαρότατο θέμα της ασφαλούς διακομιδής ασθενών με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας. Μετακυλίει το βάρος της διακομιδής των ασθενών από το ΕΚΑΒ στο υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας που είναι ήδη υποστελεχωμένα, αναθέτοντας τους αλλότρια καθήκοντα ,υποβαθμίζει περαιτέρω την λειτουργία των ΚΥ και εκθέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους περιφερειακών δήμων αντιμετωπίζοντας τους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Δείτε τι δήλωσε στο onlarissa.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας, Νίκος Νταφούλης:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης / Φωτό – Βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω