Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρέπει να πληγούν οι παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Λάρισας και οι κάτοικοί τους, από την επιχειρούμενη επένδυση μυδοκαλλιέργειας στην περιοχή, έστειλε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας σε ημερίδα που θα έγινε στον Πυργετό με θέμα «Λέμε ΟΧΙ στη μυδοκαλλιέργεια στα παράλια του νομού Λάρισας».

Την ημερίδα διοργάνωσε το Δίκτυο Δέλτα Πηνειού-Τεμπών με συνδιοργανωτές φορείς την Περιφέρεια Θεσσαλία, τους δήμους Αγιάς και Τεμπών, το Επιμελητηρίο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και το Πανελλήνιο Δίκτυο για την προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εγκαίρως είχα αναδείξει το θέμα της επιχειρούμενης επένδυσης στη μυδοκαλλιέργεια στα παράλια του νομού Λάρισας η οποία πλήττει την τουριστική ανάπτυξη όλων των περιοχών, από το Στόμιο, έως το Καστρί – Λουτρό.

Απαιτείται οργανωμένη επιστημονική και κοινωνική τεκμηρίωση.

Προσωπικά ως Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είμαι δίπλα με κάθε τρόπο δίπλα στις πληττόμενες περιοχές και στους κατοίκους που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά εκεί.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και απαιτεί όταν λαμβάνει χώρα μία τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα, να μη θίγονται δικαιώματα άλλων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω