Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κώστα Φραγκογιάννη, είχε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει, αναφορικά με τις εξαγωγές ελληνικών φρούτων και λαχανικών προς την Αίγυπτο, εξαιτίας του επιπλέον δασμού, ύψους 10% επί της αξίας του τιμολογίου, που επέβαλε η Αίγυπτος στα εισαγόμενα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε, χαρακτηριστικά, στον Υφυπουργό Εξωτερικών, ότι «ο νομός Λάρισας και κυρίως η επαρχία Αγιάς, πλήττονται ιδιαίτερα από τον επιπρόσθετο τελωνειακό φόρο, καθώς το 57%, περίπου, της παραγωγής των μήλων εξάγεται στην Αίγυπτο».

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και μετά την έντονη αναστάτωση, που προκλήθηκε τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς, ο κ. Κέλλας επεσήμανε την αναγκαιότητα να αφαιρεθεί αυτός ο επιπλέον δασμός, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αιγύπτου.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «ο εν λόγω δασμός έρχεται να προστεθεί στις επιπτώσεις της ενεργειακής και κλιματικής κρίσης και του υψηλού κόστους παραγωγής, δημιουργώντας, σε συνδυασμό με την κατάργηση της επιδότησης από τη νέα ΚΑΠ, ένα ασφυκτικό πλαίσιο, που οδηγεί τους μηλοπαραγωγούς σε απόγνωση».

Από την πλευρά του, ο κ. Φραγκογιάννης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και ανέλαβε αμέσως δράση, επικοινωνώντας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε οι τελευταίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία, έως την οριστική επίλυση του ζητήματος, προς όφελος των μηλοπαραγωγών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω