Ο βρεφονηπιακός σταθμός και νηπιαγωγείο «Unikids» έχει ήδη καταφέρει την πρώτη χρονιά λειτουργίας του να συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της εκπαίδευσης των μικρών του μαθητών. Μέσω της συνεχούς διαδικασίας επιμόρφωσης και όντας πιστοί στο αρχαίο ρητό «Γηράσκω αεί διδασκόμενος», η προσαρμογή της πολυδιάστατης εκπαιδευτικής μεθόδου «Reggio Emilia» ολοκληρώνει την υπάρχουσα φιλοσοφία μας.

Το Reggio Emilia, αποτελεί ένα μοντέλο εκπαίδευσης κατά το οποίο οι συναισθηματικές, οι νοητικές, οι κοινωνικές και οι ηθικές δυνατότητες του παιδιού, καλλιεργούνται μέσα από δημιουργικούς τρόπους έκφρασης. Ο γονέας, ως υποστηρικτής και συνεργάτης με ενεργή συμμετοχή στην μάθηση, ο δάσκαλος ως συνοδοιπόρος, συμμαθητής και συνεργάτης που προσαρμόζει την διδασκαλία πάνω στα ενδιαφέροντα και στις δεξιότητες του παιδιού, είναι οι ίδιοι που σέβονται τις ανάγκες του. Το περιβάλλον, ως τρίτος δάσκαλος, συμβάλλει ενεργά στην καλύτερη κατανόηση του κόσμου γύρω τους και στο να δημιουργήσει πολίτες του σήμερα, με ανεξάρτητο, πολυδιάστατο τρόπο σκέψης και πολυάριθμους τρόπους έκφρασης.

Στη φιλοσοφία του Reggio Emilia η τέχνη και το Atelier παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο atelier τα παιδιά εργάζονται με το μυαλό και τα χέρια ταυτόχρονα. Μπορούν να μεταμορφώσουν την ύλη και να δημιουργήσουν κάτι καινούριο. Έρχονται σε επαφή με την αισθητική και την ομορφιά της ύλης και αποκτούν την πεποίθηση ότι «όλοι μας μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο».

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-2024 για το νηπιαγωγείο μας έχουν ξεκινήσει.

Επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του Unikids στη Λάρισα, στην Αγνώστου Στρατιώτη 13 ή γνωρίστε το διαδικτυακά μέσω του www.uni-kids.gr!

Instagram: unikidsgr      facebook: Unikids

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω