Νέες εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, καθώς αναμένονται νέες διώξεις σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Μαλένας και της Ίριδας, στις οποίες φέρεται να προκάλεσε ασφυξία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”, οι δύο εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να παραπέμψουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε απολογία σε τακτικό ανακριτή, αυτή τη φορά για τους θανάτους των άλλων δύο κορών της. Υπενθυμίζουμε, ότι η Μαλένα έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019, σε ηλικία 3,5 ετών, και η Ίριδα όταν ήταν μόλις 6 μηνών, τον Μάρτιο του 2021.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το πόρισμα των κ. κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, αποδίδει τους θανάτους τους σε ασφυξία. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν οι ιατροδικαστές, η απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που αποκλείουν το ατύχημα και επιβεβαιώνουν την εγκληματική ενέργεια ως μηχανισμό θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.
«Ως εκ τούτου, ακολουθώντας την τυπική ιατροδικαστική μεθοδολογική προσέγγιση για τους αιφνίδιους μην αναμενόμενους θανάτους βρέφους/νηπίου/παιδιού, και αφού ολοκληρώσαμε το σύνολο των ενεργειών που αναλυτικά περιγράφονται ανωτέρω, καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια και για τις δύο περιπτώσεις των Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη, στην κατάδειξη του ασφυκτικού μηχανισμού δι’ αποφράξεων των έξω στομίων των αεροφόρων οδών ως αιτίας θανάτου αυτών.
Η ως άνω απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία της ισχυράς πιέσεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και, ως εκ τούτου, αποκλείει τον ατυχηματικό χαρακτήρα, αντιθέτως επιβεβαιώνει τον δια της εγκληματικής ενέργειας μηχανισμό θανάτου/ανθρωποκτονία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Διαβάστε εδώ όλο το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα
Και συνεχίζουν: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου.
Εν συνεχεία με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου…».
Πηγή: newsit.gr