Σε νέες ρυθμίσεις που αφορούν στα οικονομικά των Δήμων προχώρησε το Υπ. Εσωτερικών με ρυθμίσεις  που περιλαμβάνονται στο νόμο 4821/2021.

Συγκεκριμένα:

Στο άρθρο 63:

  • προβλέπεται η αναστολή της παρακράτησης δόσεων δανείων που έχουν χορηγηθεί αποκλειστικά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων και αφορούν στους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο του 2021. Η παρακράτησή των δόσεων θα γίνει σε 22 ισόποσες μηνιαίες και άτοκες δόσεις αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς (2022)

Με το άρθρο 65 :

  • Παρατείνεται μέχρι τις 30-9-2021 η ισχύς των διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες μπορούν οι Δήμοι να διαθέτουν μέρος των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων επενδυτικών δαπανών για την κάλυψη λειτουργικών τους δαπανών.
  • Παρατείνεται μέχρι την ίδια ημερομηνία η δυνατότητα των Δήμων να χρησιμοποιούν έσοδα από ανταποδοτικά τέλη για κάλυψη άλλων αναγκών τους.
  • Παρέχεται η δυνατότητα μέχρι 30-9-2021, σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης αδυναμίας κάλυψης λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα , με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, να αναμορφώνεται ο προϋπολογισμός με μεταφορά πάσης φύσεως πιστώσεων, ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία των Υπηρεσιών αυτών. Μάλιστα, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποτελεί ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού , η οποία εγκρίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω