Connectiva”… Δεν θα μπορούσε να βρεθεί καταλληλότερο όνομα να περιγράψει και να επικοινωνήσει το νέο εγχείρημα του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) στην πόλη της Λάρισας …

Στο σημείο που μέχρι πρότινος λειτουργούσε το μπαρ «Negro», ετοιμάζεται ένας νέος χώρος που είναι κάτι περισσότερο από ένα coworking space (συνεργατικός χώρος) με τον τρόπο που μέχρι σήμερα έχουμε στο μυαλό μας. Οι συνεργατικοί χώροι είτε αποτελούν το χώρο στο οποίο συνεργάζονται και συστεγάζονται συγκεκριμένοι άνθρωποι δημιουργώντας ένα club, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες δημιουργούν υποδομές γραφείων στο ίδιο χώρο, τον οποίο υπενοικιάζουν σε επαγγελματίες ή εταιρίες μία ή και περισσότερες μέρες την εβδομάδα ή και σταθερά για κάποιο χρονικό διάστημα, δίνοντας διέξοδο σε όσους δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην οικονομική υποστήριξη ενός δικούς τους γραφείου.

Η Connectiva” είναι κάτι παραπάνω από έναν συνεργατικό χώρο, ακόμη και από μια κοπερατίβα. Η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στο ότι το συγκεκριμένο concept του ΣΜουθ, που μας έχει συνηθίσει στην πόλη με τις καινοτόμες ιδέες του, εστιάζει στην επικοινωνία με τον κόσμο και τη λαρισαϊκή κοινότητα.

Όπως εξήγησε στον onlarissa.gr ο σκηνοθέτης Κώστας Λαμπρούλης η ιδέα προέκυψε αρχικά από τις ανάγκες των ίδιων των μελών του ΣΜουθ, αλλά και των πολλών ομάδων δορυφόρων που έχουν πλέον αναπτυχθεί και υλοποιούν τα δικά τους project…

«Ήμασταν ομάδες – νομάδες που διαρκώς αναζητούσαν χώρους συνάντησης για τις ανάγκες των δράσεων μας. Έτσι, αρχικά θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο για όλους εμάς τους ανθρώπους που εργαζόμαστε στην δική μας κοινότητά με κεντρικό πυρήνα το Σμουθ και τις δορυφορικές ομάδες που αναπτύχθηκαν με την πάροδο του χρόνου μέσα από projects που στην πορεία απέκτησαν τη δική τους ανεξάρτητη οντότητα. Παράλληλα όμως, θέλαμε ο χώρος που θα δημιουργήσουμε να είναι ανοιχτός στο κοινό, καθώς νιώθουμε μια σταθερή έλξη για την αλληλεπίδραση με την κοινότητα της πόλης και όλο αυτό που προκύπτει όταν επικοινωνείς».

Έτσι λοιπόν, προέκυψε η Connectiva” που εστιάζει στην επικοινωνία και τη συνεργασία, εξού και το όνομα αυτής.

Ένας χώρος αναψυχής, διασκέδασης, συνεργασίας και εργασίας, ο οποίος θα παραμένει ανοιχτός από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα φιλοξενεί καλλιτεχνικά events, παρουσιάσεις, συναυλίες, εκθέσεις.

Ένας χώρος όπου ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να πιει τον καφέ του ή και το ποτό του, να εργαστεί στο laptop του, να κανονίσει επαγγελματικές συναντήσεις, φιλικές συναντήσεις σε ένα περιβάλλον σύγχρονο και φωτεινό γεμάτο με μουσικές, όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια από το Negro…

«Θέλουμε να είναι περισσότερο χώρος συνάντησης, παρά απομόνωσης για να εργαστεί κανείς. Έτσι δημιουργήθηκε και πριν από χρόνια το ΣΜουθ· από την ανάγκη που νιώθαμε οι ίδιοι, από αυτό που έλλειπε από την πόλη και μεις το χρειαζόμασταν για να δημιουργήσουμε. Βέβαια, παραμένουμε ανοιχτοί και περιμένουμε ο χώρος, που αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου, να εξελιχθεί ο ίδιος και να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα, Είμαστε ανοιχτοί να συνομιλήσουμε με τον ίδιο το χώρο» συνεχίζει να εξηγεί ο Κώστας Λαμπρούλης και από τον τρόπο που μιλάει φαίνεται η χαρά του, η ανυπομονησία του καθώς και μια «περιέργεια» για αυτό που η Connectiva” θα γίνει όταν… ωριμάσει.

Εύη Μποτσαροπούλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω