Με την κατάθεση της 45χρονης Λαρισαίας καθηγήτριας που δηλώνει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον τότε προϊστάμενό της, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων, η δίκη που έχει ως κατηγορούμενο τον 63χρονο πρώην Περιφερειακό Διευθυντή για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr θα προηγηθεί ο τυπικός διορισμός από το δικαστήριο, ψυχιατρικού πραγματογνώμονα, που θα εξετάσει αν το φερόμενο ως θύμα είναι σε θέση να καταθέσει. Από πλευράς πολιτικής αγωγής πάντως, πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξει παραίτηση του συγκεκριμένου δικαιώματος και επιμονή στο να καταθέσει στο δικαστήριο άμεσα η 45χρονη.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφορά καταγγελία της Λαρισαίας εκπαιδευτικού πως τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά την βραδινή της έξοδο με τον προϊστάμενό της έπεσε θύμα βιασμού.

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ταυτόχρονα τέθηκε σε αργία από το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας παραπέμφθηκε σε δίκη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω