«Αυτή τη στιγμή, προέχει πάνω απ’ όλα η αποκατάσταση των πληγέντων, η ολοκλήρωση της καταγραφής των πληγών που άφησε πίσω της αυτή η καταστροφή. Η συντονισμένη προσπάθεια όλων να επαναφέρουμε την πόλη στην κανονικότητα. Να σταθούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά δίπλα στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή μετράνε απώλειες. Έχουμε το σχέδιο», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

Ο κ. Μαμάκος επισκέφθηκε για πολλοστή φορά τους οικισμούς του Δήμου Λαρισαίων, Λουτρό, Κάστρο, Κουτσόχερο και Αργυρόμυλους που υπέστησαν σφοδρά πλήγματα από τις πλημμύρες, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους, αγρότες και κτηνοτρόφους, που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να χάνονται.

«Από την πρώτη στιγμή, καταθέσαμε μέτρα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών μας. Παρουσιάσαμε δέσμη μέτρων για τη διαχείριση υδρομετεωρολογικών καταστροφών με έργα που μπορεί να κάνει άμεσα ο Δήμος μας και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα υψηλό κόστος. Είναι προφανές ότι για τα μεγαλύτερα έργα που θα πρέπει να γίνουν σε επίπεδο Θεσσαλίας και τα οποία θα συμβάλλουν στην προστασία όλης της περιοχής τον πρώτο λόγο έχει η Κυβέρνηση, στην οποία θα γίνουμε “ενοχλητικοί” με τις διεκδικήσεις και τις προτάσεις μας. Μεγάλο κεφάλαιο και η Πολιτική Προστασία που εκ των πραγμάτων πρέπει να αναδιοργανωθεί, να εκσυγχρονιστεί και να συγκροτηθεί στη βάση των πιο σύγχρονων προτύπων που υπάρχουν», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω