Περισσότερα από 3.000 άτομα, μαθητές, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, Προσκόπων αλλά και Συλλόγων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχαν στην φετινή καθιερωμένη παρέλαση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνικής μας Επέτειο.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν αποτίοντας φόρο τιμής στο ιστορικό «Όχι» του 1940, 20 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με 41 τμήματα και 1.460 μαθητές, 16 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 33 τμήματα και 1.200 μαθητές καθώς επίσης, σύλλογοι, πρόσκοποι και οδηγοί που εκπροσωπήθηκαν από 20 τμήματα και περίπου 400 μέλη.

Η παραλία του Βόλου κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέλαση υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες

Στις 07.30 σήμαναν οι καμπάνες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου περιήλθε τους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

Στις 08.00 έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας και στις 11.00 τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Αμέσως μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Ζέττα Μακρή

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω