Με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο έγινε φέτος η έναρξη των Κατηχητικών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας. Με μια εκδρομή.

Έτσι, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου πρωί πρωί δύο πούλμαν με αντιπροσωπεία παιδιών με τους γονείς τους, συνοδεία του π. Ραφαήλ και των κατηχητών, αναχώρησαν για την εξόρμησή τους, καθώς οι καμπάνες του Αγίου Αχιλλίου ηχούσαν, κατά την έναρξη του αναστάσιμου Όρθρου. Πρώτη στάση στο Λιτόχωρο, όπου λειτουργήθηκαν και κοινώνησαν στον Ναό του Αγίου Νικολάου. Ο π. Άγγελος τους ευλόγησε και παρείχε ένα κέρασμα. Ακολούθως κατευθύνθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Εκεί, ξεναγήθηκαν στο εντυπωσιακό Μουσείο των Βασιλικών Τάφων, όπου εκτίθενται, μεταξύ άλλων, όλα τα “κτερίσματα” που βρέθηκαν στον ασύλητο τάφο του βασιλιά Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας.

Έπειτα, έφτασαν στην όμορφη Βέροια με τους ευγενικούς κατοίκους, την πόλη του Αγίου Αντωνίου του νέου, για το μεσημεριανό γεύμα. Η εκδρομή τελείωσε με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, όπου ο Ηγούμενος π. Πορφύριος έβγαλε λείψανα πολλών Αγίων προς ευλογία και μίλησε για τη σημασία των ιερών λειψάνων.

Τα μαθήματα θα γίνονται, από τις 13 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, από 10.45 ως 11:45 π.μ. και θα λειτουργούν τμήματα για όλα τα παιδιά, από την προσχολική ηλικία έως και το Λύκειο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω