Διοργανώνεται στο Σκλήθρο Αγιάς την Κυριακή 27 Οκτωβρίου από τον τοπικό Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς, η 9η Γιορτή Μανιταριού.

Μια γιορτή για τους λάτρεις της φύσης και των μανιταριών. Μανιταρόφιλοι και φίλοι του δάσους θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα άγρια μανιτάρια, να απολαύσουν τη βόλτα τους στο δάσος, να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις για τα αυτοφυή άγρια μανιτάρια, που τόσο απλόχερα μας δίνει η φύση, αλλά και για μανιτάρια καλλιέργειας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Διάθεση, ένα καλάθι και ένα μαχαίρι είναι ο εξοπλισμός που απαιτείται για την εύρεση μανιταριών.

Στις 9:00 το πρωί στο σημείο πλάστιγγα στον δρόμο Ελάφου – Σκλήθρου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ομάδων αναζήτησης μανιταριών.

Στις 11:15 οι ομάδες θα συγκεντρωθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σκλήθρου (άλλοτε Δημοτικό σχολείο) όπου θα γίνει ταυτοποίηση των μανιταριών που θα συλλεχτούν.

Θα ακολουθήσει στις 12:00 ομιλία για τα μανιτάρια και τη θέση τους στη γαστρονομία. Παράλληλα στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν καφέ, τσάι και χειροποίητες πίτες από μέλη του συλλόγου.

Στις 13:00 οι μαθητές της σχολής του ΟΑΕΔ θα προσφέρουν εδέσματα με μανιτάρια και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκλήθρου θα προσφέρει μανιταρόσουπα και ψητά μανιτάρια που για την παρασκευή τους θα έχουν φροντίσει μέλη του συλλόγου.

Το καταπράσινο Σκλήθρο σας περιμένει!”

Περισσότερα Εδω