«Οι υποσχέσεις του Δήμου Λαρισαίων να είναι δίπλα μας, αρωγός και συμπαραστάτης μας, δυστυχώς αποδείχθηκαν φρούδες», αναφέρει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Νομού Λάρισας με αφορμή την επικείμενη αύξηση των δημοτικών τελών.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Εδώ και αρκετό καιρό ο κλάδος της εστίασης ταλανίζεται από σωρεία ανατιμήσεων και επιβαρύνσεων, στον τομέα της ενέργειας, των πρώτων υλών, των ενοικίων και της άδικης τεκμαρτής φορολόγησής του. Από την άλλη πλευρά οι ολιγάρχες, τράπεζες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, καρτέλ ενέργειας, απολαμβάνουν τις «παροχές» της κυβέρνησης όπως «αναβαλλόμενη» ή «εθελοντική» φορολογία και φοροαπαλλαγές κάθε είδους!

Με το χρηματιστήριο ενέργειας (ναι αυτό το καρτέλ….) να ανεβάζει της τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, χωρίς καμία λογική, το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών μας φαντάζει δυσθεώρητο.

Οι υποσχέσεις του Δήμου Λαρισαίων να είναι δίπλα μας, αρωγός και συμπαραστάτης μας, δυστυχώς αποδείχθηκαν φρούδες: Αύξηση προστίμων, αδικίες στη επιβολή τους και αύξηση των ελέγχων σε σημείο να γίνονται αφόρητοι, είναι μερικές από τις «πρακτικές» βοήθειας της δημοτικής αρχής. Όμως το εισπρακτικό σαφάρι τους δεν τους απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα και για αυτό αποφάσισαν την ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ αύξηση των δημοτικών τελών κατά 35%, κατά τον δοκιμασμένο προσφιλή τρόπο των κεντρικών κυβερνήσεων!

Μάλιστα! καλά ακούσατε, 35% σε επιχειρήσεις που, οι περισσότερες, ίσα-ίσα επιβιώνουν. Ένα ακόμη χαράτσι στα ήδη πολλά που κουβαλά ο πολύπαθος κλάδος μας! Ένα χαράτσι που είναι αδύνατη η απορρόφησή του από τον επιχειρηματία ενώ είναι, απολύτως, αδύνατο να την μετακυλήσει στο καταναλωτή, ο οποίος πλέον έχει και αυτός, ιδιαίτερα περιορισμένη εναπομείνασα αγοραστική δύναμη!

Καλό θα ήταν λοιπόν η Δημοτική Αρχή να αναζητήσει νέες πηγές χρηματοδότησης, για παράδειγμα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και όχι με νέα χαράτσια!

Ζητάμε μείωση και όχι αύξηση των δημοτικών τελών και άμεση υλοποίηση των υποσχέσεων για αρωγή στους επαγγελματίες εστίασης της πόλης μας!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω