«Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Δήμος Λαρισαίων δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούγονται με μηνύσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν κατεδαφίσει τα ακίνητά τους, τα οποία επλήγησαν από τον σεισμό και τις πλημμύρες», υπογράμμισε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μηνύσεις σε κατοίκους από πληγείσες περιοχές, οι οποίοι δεν διέθεταν τα χρήματα για να προχωρήσουν στις αναγκαίες κατεδαφίσεις των ακατάλληλων κτιρίων τους.

Ο ίδιος εξήγησε πως η καταγραφή αυτών έχει πραγματοποιηθεί από τη ΔΑΕΦΚ, η οποία κοινοποιεί το πόρισμα του ελέγχου της στις αρμόδιες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και τον Δήμο Λαρισαίων.

«Το προηγούμενο διάστημα έγιναν έξι κατεδαφίσεις, από ό,τι έχω ενημερωθεί, στην περιοχή του Κουτσοχέρου. Εκεί έχουν μείνει κάποια ακίνητα, τα οποία δεν κατεδαφίστηκαν. Η ίδια κατάσταση υπάρχει όμως και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Λαρισαίων, τα οποία επλήγησαν και από τον σεισμό και από τις πλημμύρες και απαιτούνται παρεμβάσεις», σημείωσε.

«Ως Δήμος Λαρισαίων έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο τμήμα τη χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε σε κατεδαφίσεις», τόνισε έπειτα ο ίδιος, εξηγώντας ότι πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε πρόσκληση για ποσό των 200.000 ευρώ για κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτισμάτων στον Δήμο Λαρισαίων, ενώ σημείωσε πως απομένει «η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για να εγκριθεί η όλη διαδικασία και να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων. Μόλις γίνει αυτό και κατόπιν ιεράρχησης που θα κάνει η υπηρεσία για τα ακίνητα που πρέπει να γίνουν ο παρεμβάσεις, θα προχωρήσουμε σε αυτές το συντομότερο δυνατόν».

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω