Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει ότι από σήμερα θα υπάρχει επάρκεια νερού στην Αγριά, καθώς μεταφέρεται νερό από την γεώτρηση “Αρμαγέικο” που βρίσκεται στα Πλατανίδια.Την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν και πραγματοποιούνται οι τελικές υδραυλικές δοκιμές και οι δοκιμές τηλεπαρακολούθησης και τηλελέγχου. Τονίζει ότι το νερό θα είναι πόσιμο αν και δεν θα λειτουργήσει άμεσα η μονάδα απονιτροποίησης.

Το υδατικό έλλειμμα της Αγριάς κυμαίνεται από 800-1200 κυβικά μέτρα νερού ανά 24ωρο. Η λύση που δόθηκε μπορεί να μεταφέρει στο υδραγωγείο της Αγριάς, μέχρι και 2.400 κυβικά μέτρα νερού το 24ωρο. Παρέχεται δηλαδή με την επιλογή της υπηρεσίας μια σημαντική εφεδρεία στο υδραγωγείο της Αγριάς, ώστε να μην παρουσιαστεί πρόβλημα ελλείμματος σε απώλεια άλλης γεώτρησης.

Από τις εργασίες που περιλαμβάνει το έργο, μένει η θέση σε πλήρη και αποδοτική λειτουργία της μονάδας απονιτροποίησης. Ωστόσο και χωρίς αυτήν το επίπεδο των νιτρικών στο δίκτυο της Αγριάς θα είναι της τάξης των 30 mg/l με όριο τα 50 mg/l. Μετά την αποδοτική λειτουργία της μονάδας απονιτροποίησης το επίπεδο των νιτρικών θα υποχωρήσει στο επίπεδο των 15 mg/l.

Mε βάση τα παραπάνω, το νερό του δικτύου ύδρευσης της Αγριάς είναι και θα είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η ΔΕΥΑΜΒ, τέλος ευχαριστεί τους κατοίκους της Αγριάς για την υπομονή τους και τονίζει ότι θα τους ενημερώνει έγκαιρα για την ποιότητα του νερού.

Περισσότερα Εδω