Το καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης Save A Greek Stray στον Ωρωπό επισκέφθηκε η Τασούλα Επτακοίλη και τα «Πλάνα με ουρά».

Η ιδρύτρια της οργάνωσης Εριέττα Κούρκουλου,  η οποία πριν από λίγους μήνες αποκάλυψε εικόνες φρίκης από τα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης, που είχαν γίνει κολαστήρια για εκατοντάδες ζώα, ξενάγησε τη δημοσιογράφο στο καταφύγιο που πλέον φιλοξενεί δεκάδες από τα ζώα των δύο κυνοκομείων, 

«Ήρθα πριν από 20 χρόνια, ήταν ένα κτήμα που το είχε ο πατέρας μου οπότε είχε ιδιαίτερη αγάπη για τη συγκεκριμένη περιοχή και ήθελε τα παιδιά του να μεγαλώσουμε μέσα στη φύση με αυτή την αφορμή πήρε το κτήμα. Η φιλοζωία μου περιοριζόταν στα ζώα τα δικά μας. Ξεκίνησα να παρατηρώ και παραέξω άρχισα να διασώζω ζώα από το δρόμο και γέμισε το σπίτι μας. Τα πρώτα ζώα εδώ ήταν δικά μου που φιλοξενούνταν σπίτι μου» είπε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου.

Η στενή της σύνδεση με τα ζώα ήρθε από πολύ νωρίς στη ζωή της ως μία διέξοδος από τον τρόπο που την αντιμετώπιζε ο κόσμος λόγω του ποια ήταν. Αργότερα, υιοθέτησε και τον χορτοφαγικό τρόπο ζωής με αφορμή αυτή την αγάπη.

«Λόγω του ονόματός μου ήμουν πάντα λίγο δακτυλοδεικτούμενη, με έκριναν πριν με γνωρίσουν και στα ζώα βρήκα τη διέξοδό μου, την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα που λείπει από πολλούς ανθρώπους. Σε κοιτάνε με καθαρή ματιά και σε αντιμετωπίζουν με βάση του πώς τα αντιμετωπίζεις εσύ και όχι με βάση την εμφάνισή σου ή το πόσα χρήματα έχεις.

Έτσι προέκυψε ο βιγκανισμός, ήταν η φυσική εξέλιξη πραγμάτων που είχα μέσα μου και μόλις έκανα τη σύνδεσή τους δεν υπήρχε επιστροφή. Ο φιλόζωος είναι ο άνθρωπος που αγαπάει όλα τα ζώα και όχι μόνο τα κατοικίδια. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αποδείξει κανείς τον σεβασμό είναι αυτός» σημείωσε η Εριέττα Κούρκουλου.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενούνταν τα ζώα στα κυνοκομεία της Σπάρτης, ένα θέμα που σόκαρε την κοινή γνώμη με τις εικόνες που ήρθαν στο φως και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

«Στη Σπάρτη λάβαμε πολλά παράπονα από τοπικούς εθελοντές, είναι κάτι σύνηθες για την επαρχία απλά στη Σπάρτη ήταν τεράστιος ο αριθμός των ζώων, ήταν 400 ζώα, ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση που βρίσκονταν.

«Είδαμε ζώα που καλύτερα να ζούσαν στον δρόμο, ήταν κολαστήριο, ένα αποτέλεσμα ανθρώπων που αδιαφορούσαν για την κατάσταση και ήθελαν να απορροφήσουν τα κονδύλια μόνο» ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου.

Περισσότερα Εδω