Σε δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την τελική οριστικοποίηση έγκρισης της λειτουργίας τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών της Β΄ τάξης Λυκείου στην Τσαριτσάνη από το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Όταν στις 6 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Παιδείας εξέδιδε την απόφαση κατά παρέκκλιση έγκρισης λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2024-25 για εκατοντάδες σχολεία σε όλη την επικράτεια, εξαιρώντας το ιστορικό σχολείο Τσαριτσάνης «Κωνσταντίνος Οικονόμος» , οι τοπικοί φορείς, οι γονείς και οι μαθητές δικαίως θορυβήθηκαν.

Μόλις λίγες μέρες αργότερα, μάλιστα, μου διαβίβασαν την απόφαση του υπουργείου, καθώς και την σχετική επιστολή τηςΔιεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Λάρισας, για την ανάγκη διατήρησης του τμήματος, τα οποία αμέσως και εγγράφως κατέθεσα στη Βουλή και στον αρμόδιο υπουργό, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το επόμενο διάστημα, προχώρησα δύο φορές και σε σχετικές, δημόσιες ανακοινώσεις, ενημερώνοντας τπροσωπικά τον κ Πιερρακάκη, για το δίκαιο του αιτήματος και διεκδικώντας λύση. Στον αγώνα αυτό στοιχήθηκαν θεσμικά πρόσωπα, αυτοδιοίκηση και φορείς. Τελικά, αυτή η κατάφωρα άδικη απόφαση του κεντρικού κράτους για το Λύκειο της ιστορικής Οικονόμειου Σχολής Τσαριτσανης ευτυχώς άλλαξε, χάρη στις ενέργειες όλων όσοι ασχοληθήκαμε από τη πρώτη στιγμή που το ζήτημα προέκυψε, ανεξαρτήτως πολιτικών χώρων, βαθμίδων εκπροσώπησης και αντικειμένων διοίκησης.

Αυτό από μόνο του αποτελεί ξεκάθαρο υπόδειγμα δράσης εφεξής,αφού για τον Τόπο μας ‘’κανείς δεν περισσεύει’’ και όλες και όλοι είμαστε χρήσιμοι για την τοπική κοινωνία, όταν πράττουμε τα όσα αυτονόητα το καθήκον μας απέναντί της επιτάσσει.

Ελπίζω το παράδειγμα και την ευαισθησία του κ. Πιερρακάκη να το ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι συνάδελφοί του υπουργοί, που έχουν αφήσει Ελασσόνα και Τσαριτσάνη κυριολεκτικά ‘’στη μοίρα’’ τους, σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή.

Αλλά και πάλι ελπίζω πως εδώ θα είμαστε όλες και όλοι, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με επιτυχία, όπως συνέβη αυτή τη φορά, απέναντι στην συνήθη αδιαφορία μιας κυβέρνησης που μετρά ήδη πάνω από πέντε χρόνια ‘’στο τιμόνι της χώρας’’, παρότι τα πεπραγμένα της είναι αντιστρόφως ανάλογα και εξαιρετικά περιορισμένα, για το τόσο μεγάλο διάστημα χρόνου που κυβερνά».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω