Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων Λαρισαίων το πρωί της Κυριακής στον αγώνα δρόμου με σύνθημα «Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα».

«Μια πολύ σημαντική ημέρα που δείχνει για ακόμη μια φορά πως στον Δήμο Λαρισαίων η αλληλεγγύη περισσεύει. Ειδικά όταν ένας αγώνας αφιερώνεται σε μικρούς ανθρώπους με κάποιες ιδιαίτερες αυξημένες ανάγκες, όπως τα παιδιά με χρόνια νοσήματα» ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος από την Κεντρική πλατεία.

«Στεκόμαστε δίπλα στο δρομικό κίνημα. Έχουμε φέρει μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην πόλη μας θεωρώντας ότι ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει και να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της πόλης, που είναι βασικό πρόταγμα για εμάς, αλλά κυρίως θέλουμε να εντρυφήσουμε σε όλους να εμπεδώσουμε μια νοοτροπίας ενσυναίσθησης. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να το αποδείξουμε» συμπλήρωσε.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα και τις οικογένειές τους. Στέλνουμε ένα μήνυμα στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας για περισσότερους σχολικούς νοσηλευτές, περισσότερες παράλληλες στηρίξεις» ανέφερε η πρόεδρος του ομίλου Unesco στη Λάρισα κα Θεοδώρα Κάλλα.

«Ακόμη ένας αγώνας για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα. Ένας αγώνας που δεν έχει νικητές, μεταδίδει τα μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, της αλληλεγγύης, του ευ αγωνίζεσθαι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές.

Τη δράση διοργάνωσαν ο τοπικός Όμιλος Unesco Λάρισας, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και ο Σύλλογος «Πελασγός Α.Σ. Λάρισας», ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω