Με την πρώτη πανσέληνο του Αυγούστου και στην ιδέα μιας ρομαντικής ατμόσφαιρας αρκετοί Λαρισαίοι έδωσαν ραντεβού απόψε, το βράδυ της Τρίτης, στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου της πόλης.

Μια όμορφη, ζεστή βραδιά υπό το μαγικό φως του φεγγαριού του Οξύρρυγχου και τον ήχο των cool jazz, blues και funk περίμενε όσους έσπευσαν στο άλσος του Μεζούρλου. Η διοργάνωση ανήκε στο Σύλλογο Φίλων του Μουσείου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ενώ ήταν ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, με τίτλο «Δυο Φεγγάρια τον Αύγουστο, για τις δύο φετινές αυγουστιάτικες πανσελήνους.

Για το μελωδικό «ταξίδι» φρόντισαν οι: Ρούλα Πίκουλα στα φωνητικά, Σπύρος Παππάς στην κιθάρα, Βασίλης Λιάκος στο μπάσο και Γιάννης Τρυφερούλης στα τύμπανα.

Σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση δόθηκε η δυνατότητα περιήγησης -μέχρι και τα μεσάνυχτα- στις εκθέσεις του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Η σημερινή πανσέληνος φέρει το όνομα του Οξύρρυγχου προς τιμήν των ιθαγενών Αμερικανών, οι οποίοι ψάρευαν οξύρρυγχους σε μεγάλες ποσότητες τον Αύγουστο, στις λίμνες της Βόρειας Αμερικής. Στις 21:31 έκανε την εμφάνισή του και στον ουρανό της Λάρισας, κάνοντας πολλούς να σταθούν -όπου κι αν βρίσκονται- για να το θαυμάσουν.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό – βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω