Κρατώντας μοβ μπαλόνια και με μοναδικό σύνθημα «Ποτέ δεν είναι νωρίς, ποτέ δεν είναι αργά» δεκάδες Λαρισαίοι συμμετείχαν απόψε, το βράδυ της Πέμπτης, στον 5ο Περίπατο Μνήμης «Μνημοσύνη», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer Λάρισας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νόσου άνοιας (21η Σεπτεμβρίου).

Για μία «νόσο που καλπάζει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο» έκανε λόγο η πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer κα Ελένη Νιφλή, εξηγώντας εν συνεχεία πως «αυτό οφείλεται στο ότι αφενός μεν έχουμε αύξηση του μέσου όρου ζωής και αφετέρου στο ότι δεν υπάρχει ριζική θεραπεία». «Βεβαίως, έχει προχωρήσει η επιστήμη, υπάρχουν φάρμακα αλλά είναι πολύ κοστοβόρα και επιβραδύνουν τη νόσο» συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στη σημασία της πρόληψης τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Το σύνθημά μας είναι «Ποτέ δεν είναι νωρίς και ποτέ δεν είναι αργά» ούτως ώστε να κάνουμε την πρόληψη. Το σημαντικό εργαλείο για να φρενάρουμε τη νόσο είναι μόνο η πρόληψη».

Τέλος, επεσήμανε τους παράγοντες κινδύνου που οφείλει να προσέξει ο άνθρωπος.

Δείτε βίντεο:

Ο περίπατος κατέληξε μετά μουσικής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του ΔΩΛ έμπροσθεν του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, το οποίο φωταγωγήθηκε μοβ λόγω της ημέρας.

Δείτε βίντεο από τον περίπατο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω