Το «Σχολικό bullying»: O ρόλος της τεχνολογίας στην κατανόηση, εντοπισμό και αντιμετώπιση του προβλήματος”, ήταν το πολύ σημαντικό θέμα που απασχόλησε την σημερινή ενημερωτική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Joist στη Λάρισα, το πρωί του Σαββάτου.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τo Πάρκο Καινοτομίας JOIST, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, είτε πραγματοποιείται διαδικτυακά είτε στον φυσικό χώρο των σχολείων, είναι μια από τις πιο ισχυρές παθογένειες που εντοπίζονται στα σχολεία παγκοσμίως, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την ψυχική και σωματική ασφάλεια των μαθητών.

Πολλά ερωτήματα απαντήθηκαν στη σημερινή εκδήλωση ειδικά σε ότι αφορά το ποιες είναι οι διαστάσεις και οι μορφές του σχολικού εκφοβισμού;

Πόσα πολλά γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς σε σχέση με το φαινόμενο;

Υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου;

Ο κ. Νίκος Ζέρβας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας μιλώντας στην εκδήλωση σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Έχουν γίνει βήματα σε ότι αφορά το σχολικό bullying, όμως επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση.

Και θα είμαστε αν κρίνω απ’ το σημερινό ακροατήριο, πράγμα που μου δίνει ιδιαίτερη χαρά».

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω