Το βιβλίο του με τίτλο «Διακονώντας την Παιδεία και την Έρευνα» και μέσα από αυτό την ιστορία της Βιοχημείας στην Ελλάδα, παρουσίασε σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης ο διακεκριμένος Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Γ. Φραγκούλης, καλεσμένος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβούλιου Έρευνας και Καινοτομίας Θεσσαλίας Καθηγητή Δημήτρη Λεωνίδα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Πρόκειται για ένα βιβλίο «που απευθύνεται βασικά στην ελληνική επιστημονική κοινότητα, έχει διάφορες θέσεις, ιδέες επάνω στην παιδεία, πολιτικές επάνω στην έρευνα και διεθνείς πολιτικές. Μέσα από προσωπικές σημειώσεις, από αναμνήσεις, από σχόλια, προσπαθώ να παρουσιάσω σημαντικά προβλήματα στην παιδεία», όπως σημείωσε ο κ. Φραγκούλης. «Έχω συλλέξει πολλές εμπειρίες για τα προβλήματα και αυτά προσπαθώ να απεικονίσω».
«Πολύ ξεχωριστή ημέρα», σχολίασε ο κ. Κουρέτας. «Παρουσιάζουμε ένα βιβλίο, που είναι μια βιωματική εμπειρία. Ο κ. Φραγκούλης ήταν μια εμβληματική μορφή στη βιοχημεία και θεωρώ ότι μας στιγμάτισε με την καλή έννοια».
O Μανώλης Φραγκούλης γεννήθηκε στη Σητεία Κρήτης. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής «Επιστήμη και Κοινωνία» της FEBS. Έχει Διδακτορικό στις φυσικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Marburg και Υφηγεσία από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας.
Έχει εργασθεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Αντικαρκινικό Κέντρο της Γερμανίας στη Χαϊδελβέργη και στο Ινστιτούτο Max Plαnck στο Ladenburg με υποτροφία Alexαnder von Humboldt. Έχει χρηματίσει Αναπληρωτής Πρόεδρος και Πρόεδρος της European Βίοchemicαl Socίety (FEBS) καθώς και τακτικό μέλος της Bίomed Allίance.
Έχει διατελέσει στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Διευθυντής του Τομέα Βιοχημείας- Μοριακής Βιολογίας, Διευθυντής του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Κλινικής Βιοχημείας-Μοριακής Διαγνωστικής, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Πρόεδρος του τμήματος Βιολογίας, Κοσμητεύων της Σχολής Θετικών Επιστημών και τακτικό μέλος της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου. Συμμετείχε στη διαμόρφωση της επιστημονικής πολιτικής της χώρας ως μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, ως Πρόεδρος του Κέντρου “Αλέξανδρος Φλέμινγκ”, ως μέλος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου για τον Διαβήτη, ως Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, ως εθνικός εκπρόσωπος στις διυπουργικές διασκέψεις Cost και Eurekα.
Δείτε φωτογραφίες:
Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις