Κάποιες από τις σκέψεις της που είναι «μαχαιριά στην καρδιά», παρέθεσε σε ανάρτησή της η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κ. Ιωάννα Καραβάνα, κάνοντας γνωστή την περιπέτεια και την ταλαιπωρία που υφίσταται ασθενής με καρκίνο που υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, λόγω του ότι δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στο νοσοκομείο που πηγαίνει να κάνει τις εξετάσεις της.

«Με στενοχωρεί είναι που δεν έχω τι να απαντήσω εγώ στην ασθενή σε χημειοθεραπεία που τόσες βδομάδες τώρα ταλαιπωρείται γιατί δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στο νοσοκομείο που πηγαίνει να κάνει τις εξετάσεις της» αναφέρει στο σημείωμά της, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Πιάνω όμως τον εαυτό μου όσο περνάει ο καιρός ολοένα και πιο συχνά να αισθάνομαι μια αίσθηση ματαίωσης, κούρασης και βαθιάς απογοήτευσης.

Τα λεφτά που δαπανώνται για την υγεία είναι δεδομένα».

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Στενάχωρες κυριακάτικες σκέψεις (που μου γεννήθηκαν περιδιαβαίνοντας τα σημερινά “νέα” στον ηλεκτρονικό τύπο…). Αν δε θέλετε να χαλάσει και η δική σας διάθεση απλά προσπεράστε με.

Χτες Σάββατο βρέθηκα πάλι με συνοδοιπόρους του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας σε μια ωραία δράση εθελοντική, αυτή τη φορά σε όμορο νομό της Θεσσαλίας ενώ τις τελευταίες 10+ μέρες έχω διασχίσει σχεδόν τη μισή χώρα, συναντώντας άπειρους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινήματος των ασθενών

Όπως πάντα όταν βρισκόμαστε μαζί γιατροί, ασθενείς, και μη ασθενείς, γίνονται και πολλές συζητήσεις και πολύ δύσκολες. Οι πιο δύσκολες βέβαια λαμβάνουν συνήθως χώρα εκτός μικροφώνων, στο περιθώριο και στους διαδρόμους των εκδηλώσεων.

Γνωστά από χρόνια τα προβλήματα, οι δυσκολίες, οι απογοητεύσεις, οι ακάλυπτες ανάγκες στο χώρο της υγείας.

Πιάνω όμως τον εαυτό μου όσο περνάει ο καιρός ολοένα και πιο συχνά να αισθάνομαι μια αίσθηση ματαίωσης, κούρασης και βαθιάς απογοήτευσης.

Τα λεφτά που δαπανώνται για την υγεία είναι δεδομένα.

Πίσω από όλες τις επιλογές και αποφάσεις που παίρνονται από όλες διαχρονικά τις πολιτικές ηγεσίες υπάρχουν “εξηγήσεις”.

Και μας δίνονται “απαντήσεις”. Σε όλους κι όλες μας δίνονται “απαντήσεις”. Αρκεί να μπαίνουμε στον κόπο να ακούμε, να διαβάζουμε, να σκεφτόμαστε, να ενδιαφερόμαστε για όλα όσα καθημερινά συμβαίνουν γύρω μας..

Μας αρέσουν δε μας αρέσουν οι “απαντήσεις” και τα “γιατί”, μας έχουν δοθεί και συνεχίζουν να δίνονται με κάθε δυνατό τρόπο. Με λόγια, με έργα, με στάσεις και συμπεριφορές.

Αυτό που ειδικά σήμερα (κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε) με στενοχωρεί είναι που δεν έχω τι να απαντήσω εγώ στην ασθενή σε χημειοθεραπεία που τόσες βδομάδες τώρα ταλαιπωρείται γιατί δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στο νοσοκομείο που πηγαίνει να κάνει τις εξετάσεις της…

Καλή Κυριακή σας.

Η δική μου χάλασε».

Δείτε την επιστολή της ασθενούς:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω