Κόκκινο» χτυπάει η ανησυχία για τη λειψυδρία στη χώρα λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Οι πρώτοι που δοκιμάζονται είναι οι αγρότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα με την Θεσσαλία και την Κρήτη να είναι οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο.

Αγρότες στη Λάρισα δηλώνουν πως «η κλιματική αλλαγή θα διώξει το θεσσαλικό κάμπο. Ρωγμές στο έδαφος και από την πλημμύρα στην ξηρασία, με τον κώδωνα του κίνδυνου να χτυπά ξανά για τους αγρότες στη Θεσσαλία που αυτή τη φορά είναι αντιμέτωποι με το φαινόμενο της λειψυδρίας.

«Εκτός από την έλλειψη νερού και με τον παρατεταμένο καύσωνα που βιώνουμε εμείς εδώ στο δήμο Κιλελέρ, καλλιέργειες όπως είναι το καλαμπόκι και το τριφύλλι τις οποίες πέτυχε πάνω στη γονιμοποίηση, έχουμε μείωση παραγωγής», θα πει Λαρισαίος αγρότης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι πλημμύρες, η ξηρασία και η ανεπάρκεια του νερού, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα κάποιων χωρών Για παράδειγμα η Ιαπωνία, το Τόκιο που αντιμετώπισε με υπόγειους ταμιευτήρες τη λειψυδρία όσο και τις πλημμύρες. Εδώ και τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε να μιλάμε για το πως θα αποταμιεύουμε με κατάλληλο τρόπο για να μην χάνουμε νερό» θα τονίσει ο χημικός περιβαλλοντολόγος, κ. Ζήσης Αργυρόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω