Μνημόνιο ψηφιακής διακυβέρνησης, το οποίο αφορά σε τρεις σημαντικούς τομείς δράσεων στο επίπεδο των ψηφιακών τεχνολογιών των περιφερειών, υπέγραψαν σήμερα το πρωί τη Παρασκευής, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, στον χώρο του Διοικητηρίου στη Λάρισα.

«Με χαρά βρέθηκα σήμερα στη Λάρισα, για να κάνουμε τρία πολύ σημαντικά βήματα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαστεργίου.

Πρόκειται για τρεις κατηγορίες δράσεων: την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ υπουργείου και περιφέρειας, σχετικά με όλες τις δράσεις που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα, τη δέσμευση σε σχέση με ένα έργο, που όπως τόνισε ο ίδιος, «έχει ανάγκη η περιφέρεια» και αφορά στην παρακολούθηση έργων, ένα εργαλείο project management, το οποίο θα δίνει στην περιφέρεια τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα στάδια κατασκευής και οργάνωσης των έργων, με στόχο την πρόληψη ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και την ενοποίηση όλων των ψηφιακών υπηρεσιών, η παρουσίαση των οποίων έγινε νωρίτερα από συνεργάτες του υπουργείου.

«Πάμε να δώσουμε εκατόν είκοσι καινούργιες υπηρεσίες σε κάθε περιφέρεια, σε όλη την Ελλάδα. Καινούργιες υπηρεσίες, καινούργια εμπειρία για τον κάθε πολίτη, προκειμένου σε όλη την Ελλάδα να μπορεί να γίνει το ίδιο πράγμα από τα ψηφιακά εργαλεία. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Το επόμενο διάστημα έχουμε κατά νου να ανακοινώσουμε σημαντικά έργα, τα οποία έχουν και ψηφιακή έκφραση», εξήγησε ο υπουργός.

Ο Παπαστεργίου για τα κινητά στα σχολεία 

Ο κ. Παπαστεργίου σχολίασε έπειτα τις πολιτικές της κυβέρνησης σε σχέση με τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, προκειμένου να «φρενάρουν την αλόγιστη χρήση, η οποία θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά μας».

«Το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα είναι κομμάτι της ζωής τους και προφανώς θα πρέπει να το χρησιμοποιούν, όχι για να μπαίνουν σε περίεργα μονοπάτια. Ο γονικός έλεγχος υπάρχει και σήμερα, υπάρχουν διαδικασίες για να μπορέσει κάποιος γονέας, αφού συνεννοηθεί με το παιδί του, να το απενεργοποιήσει. Δεν είναι όμως εύκολο. Είναι εύκολο για έναν άνθρωπο που ασχολείται με πληροφορική».

Αυτό που επίσης θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο υπουργός, είναι μια σελίδα στην οποία με πολύ απλά βήματα εξηγείται πως ενεργοποιείται ο γονικός έλεγχος, ενώ τα υπόλοιπα πεδία αφορούν σε περισσότερες ευκολίες στη χρήση του κινητού, αλλά και σε προϋποθέσεις προκειμένου οι αλγόριθμοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ελεγχθούν καλύτερα προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια αναφορικά με τη χρήση περιεχομένου κατάλληλου για άτομα άνω των 18.

«Πρέπει να γίνει μια κοινή προσπάθεια, ώστε οι αλγόριθμοι να είναι πολύ πιο προστατευτικοί για παιδιά».

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε τέλος πως, σε σχέση με τον Προσωπικό Αριθμό του πολίτη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του υπουργείου, ενώ μεγαλύτερη προσοχή και συνενόηση απαιτούνταν σχετικά με την αναγραφή του στις ταυτότητες και πλέον αναμένεται να εισαχθεί σε αυτές μεσα στο 2024.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω