Ένα στρατόπεδο στην «καρδιά» της Λάρισας, ουσιαστικά πρόκειται για ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων την περίοδο της κατοχής, που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος.
Εκεί έμεναν οι Εβραίοι της περιοχής, από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γιάννενα για ένα τουλάχιστον δεκαήμερο και έπειτα τους έβαζαν στα τρένα για το ταξίδι δίχως επιστροφή. Πολλοί από αυτούς κατέληγαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς ή σε άλλα, εκεί όπου πολλοί έχασαν την ζωή τους και δεν επέστρεψαν πότε πίσω περνώντας απερίγραπτα βασανιστήρια.
Στο στρατόπεδο «Μπουγά», την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος πριν μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε μια αναθηματική πλάκα.
Ένα από τα παιδιά που βρέθηκαν σ’ αυτό το στρατόπεδο, ήταν και η θεία της γνωστής Λαρισαίας συγγραφέως, της κας Βεατρίκης Μαγρίζου που έγραψε και το βιβλίο «Το βραχιόλι της φωτιάς». Η θεία της ήταν η μοναδική που επέζησε από την οικογένειά της.
Δείτε το βίντεο:
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις