Σε κακοποιητικές συνθήκες ζούσαν όπως φαίνεται τα 13 μαλινουά και τα πέντε κυνηγόσκυλα του 47χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, για τον θάνατο της 80χρονης μητέρας του, στη Λάρισα.

Η γυναίκα φέρεται να χτύπησε ένα από τα σκυλιά που ήταν λυμένα στην αυλή και στη συνέχεια δέχτηκε επίθεση, όπως αναφ;eρει το thetoc.gr. Την 80χρονη εντόπισε ο γιος της, όταν επέστρεψε στο σπίτι κι αφού έδεσε τα σκυλιά, ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του γιου της γυναίκας, που διώκεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εν συνεχεία αφέθηκε ελέυθερος.

Σύμφωνα με τη Σταματίνα Σταματάκου τα σκυλιά που βρέθηκαν στο χώρο του 47χρονου είναι επτά ενήλικες σκύλοι ράτσας μαλινουά, εκ των οποίων το ένα γέρικο, θηλυκό και ανάπηρο (παράλυτο στο πίσω μέρος), έξι κουτάβια 15 ημερών και σε παρακείμενο χώρο πέντε ενήλικες κυνηγετικοί σκύλοι ράτσας σέτερ και πόιντερ.

Όλα ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες σε αυτοσχέδιες κλούβες, γεμάτες σκουπίδια, τσίγκινα μπολ με μούχλα χωρίς φαγητό και πράσινα νερά. “Χώροι που υποδηλώνουν τον εγκλεισμό και την εν τέλει εγκληματική εγκατάλειψη αυτών των ζώων”.

“Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι, εκτός από την καταφανή παθητική κακοποίηση που υφίσταντο τα ζώα, ξυλοκοπούνταν συστηματικά. Όπως όλα δείχνουν, εκείνη την ημέρα η ηλικιωμένη χτύπησε τα σκυλιά με ογκώδες αντικείμενο και το ένα της επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να συρρεύσουν και τα υπόλοιπα” σημειώνεται στην ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες της κατάστασης που ζούσαν τα ζώα.

Τα σκυλιά αφαιρέθηκαν με εισαγγελική εντολή και απομακρύνθηκαν από το χώρο και τη φροντίδα τους ανέλαβε “η Happy Tails με ευθύνη της τη φιλοξενία των 13 σκύλων ράτσας μαλινουά και οι όμοροι δήμοι Λαρισαίων και Ελασσόνας ανέλαβαν τους 5 κυνηγετικούς σκύλους”.

Πέραν των κατηγοριών για τον θάνατο της μητέρας του ο 47χρονος ιδιοκτήτης τους θα βρεθεί αντιμέτωπος με σχετικό κατηγορητήριο, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος των σκύλων.

Η ανάρτηση της

“7 ενήλικες σκύλοι ράτσας μαλινουά, εκ των οποίων το 1 μεγάλης ηλικίας, θηλυκό και ανάπηρο (παράλυτο στο πίσω μέρος) -πιθανώς από τις γέννες-, 6 κουτάβια 15 ημερών και σε παρακείμενο χώρο 5 ενήλικες κυνηγετικοί σκύλοι ράτσας σέτερ και πόιντερ. Αυτά τα σκυλιά βρέθηκαν στο χώρο του Δ. Μ. στα Πλατανούλια Λάρισας, στα όρια του Δήμου Τυρνάβου.

Όλα ζούσαν σε κάτι αυτοσχέδιες κλούβες με σύρματα, γκρεμισμένα τοιχάκια, ξύλα. Χώροι μικροί, ασφυκτικοί με το ένα σκυλί πάνω στο άλλο, γεμάτοι σκουπίδια, τσίγκινα μπολ με μούχλα χωρίς φαγητό και πράσινα νερά. Χώροι που υποδηλώνουν τον εγκλεισμό και την εν τέλει εγκληματική εγκατάλειψη αυτών των ζώων. Από όλα τα σκυλιά μόνο ένα έφερε καταχωρημένη ηλεκτρονική σήμανση.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι, εκτός από την καταφανή παθητική κακοποίηση που υφίσταντο τα ζώα, ξυλοκοπούνταν συστηματικά. Όπως όλα δείχνουν, εκείνη την ημέρα η ηλικιωμένη χτύπησε τα σκυλιά με ογκώδες αντικείμενο και το ένα της επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να συρρεύσουν και τα υπόλοιπα.

Αυτή τη στιγμή τα σκυλιά έχουν αφαιρεθεί με εισαγγελική εντολή, η Happy Tails στα Τρίκαλα, ανέλαβε με ευθύνη της τη φιλοξενία των 13 σκύλων ράτσας μαλινουά και οι όμοροι δήμοι Λαρισαίων και Ελασσόνας ανέλαβαν τους 5 κυνηγετικούς σκύλους. Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς επιμελήθηκε της διευθέτησης του περιστατικού και κυρίως την ανεύρεση χώρου φιλοξενίας και διαχείρισης αυτών σε ασφαλή και εγκεκριμένο χώρο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη διενέργειας συστηματικών ελέγχων στα δεσποζόμενα ζώα, καθώς η ανεύθυνη ιδιοκτησία αποδεικνύεται κακοποιητική κι επικίνδυνη τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους.”

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω